Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

PDM lansează două campanii importante: susţinerea vectorului european şi reformarea politicii în Republica Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 7 septembrie 2016

Partidul Democrat din Moldova dă startul a două campanii de anvergură. Una, sub sloganul “Împreună suntem mai puternici”, va promova beneficiile concrete pe care apropierea de Uniunea Europeană le aduce cetăţenilor Republicii Moldova. Cealaltă va consta într-o dezbatere la nivel naţional despre schimbările necesare în politica moldovenească, în care oamenii, politicienii şi experţii vor fi invitaţi să discute problemele şi să propună soluţiile pentru ca politica să le reprezinte cu adevărat interesele. Ambele campanii au fost iniţiate în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM de la finele lui august, anul curent.

Campania pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană “Împreună suntem mai puternici” va avea loc pe parcursul lunii septembrie şi se va realiza prin promovarea rezultatelor concrete ale guvernării pe calea modernizării europene a Moldovei. PDM înţelege că este nevoie de a pune accentul pe proiecte şi beneficii concrete în locul unui discurs pro-european declarativ. Cel mai important aspect ţine de ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor care trebuie să ajungă la standardele de viaţă europene. Campania va folosi toate formele de promovare şi comunicare cu cetăţenii din întreaga ţară. Menţionăm că, la desemnarea pentru a candida la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, liderul PDM Marian Lupu a subliniat că drumul de viitor al Moldovei este drumul european: “Pe acest subiect al vectorului european trebuie să unim societatea, ca să nu existe învrăjbire, ci armonie şi muncă în comun”.

O altă acţiune importantă a partidului vine să abordeze relaţia dintre politică şi cetăţeni, aceştia din urmă fiind chemaţi să-şi expună criticile dar şi propunerile pentru a îmbunătăţi această situaţie. În acest scop special se lansează website-ul www.nouapolitica.md, unde toată lumea e invitată să-şi exprime opiniile cu privire la actualul sistem politic din Republica Moldova. Totodată, PDM demarează întâlniri şi dezbateri în toate localităţile Republicii Moldova, invitând să participe şi să facă propuneri — oamenii care au poziţii critice, dar constructive. Acest tip de discuţii cu cetăţenii este inspirat din practica mai multor fundaţii social-democrate din Europa, iar la final va fi făcută o sistematizare a tot ceea ce moldovenii aşteaptă de la politicieni şi de la partidele lor.

E de menţionat că lansarea site-ului www.nouapolitica.md, dar şi dezbaterile publice în teritoriu, fac parte din proiectul mai amplu al PDM vizând reforma în politică, proiect anunţat la începutul lunii august de către prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc.

pdm.md