Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu către mediul academic: Generaţia Independenţei trebuie să fie succedată de Generaţia Integrării Europene

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 8 septembrie 2016

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a susţinut un discurs în favoarea opţiunii pro-europene a Republicii Moldova, în cadrul unui important for organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Marian Lupu, în calitatea sa de candidat pro-european la funcţia de şef al statului, a declarat, în discursul pe care la avut la conferinţa ştiinţifică dedicată celor 25 de ani de independenţă naţională, că “Generaţia Independenţei trebuie să fie succedată de Generaţia Integrării Europene, iar actul de independenţă trebuie valorificat prin aderarea liber consimţită la o uniune de state prospere, libere şi democratice — la Uniunea Europeană”.

“A fost o bună perioadă de timp după declararea Independenţei când am bâjbâit între lumi, nesiguri de drumul nostru, poate descumpăniţi de faptul că devenisem singurii noştri stăpâni. De mai mulţi ani încoace, a început însă să se cristalizeze o opţiune şi să se închege un consens privind proiectul de ţară al Republicii Moldova. Ştim cu toţii ce ne dorim: ne dorim un stat funcţional, dorim o infrastructură la standarde europene, revigorarea industriei şi valorificarea potenţialului agricol, dorim bunăstare în satele şi oraşele noastre. Şi dorim să ne mândrim cu ceea ce facem noi, cei de azi, nu doar cu ceea ce ne-au lăsat generaţiile trecute”, a afirmat Marian Lupu.

În opinia candidatului PDM la funcţia de preşedinte, anume urmând acest drum Republica Moldova împlini idealurile din 27 august 1991: stat de drept, economie de piaţă prosperă, ţară stimată în lume, viitor pentru urmaşi.

pdm.md