Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Caravana Europeană a Partidului Democrat, condusă de preşedintele formaţiunii Marian Lupu, a ajuns astăzi la Cimişlia

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 10 septembrie 2016

Prima discuţie a avut loc la un centru comercial, unde oamenii au avut multiple întrebări despre cum se va schimba calitatea vieţii în Moldova odată cu apropierea de Uniunea Europeană.

Marian Lupu a ţinut să menţioneze că integrarea europeană este drumul cel mai bun pentru dezvoltarea Moldovei, avantajele fiind foarte concrete pentru fiecare cetăţean — locuri de muncă, drumuri modernizate, şcoli renovate, fonduri pentru agricultură, instituţii mai eficiente şi mai apropiate de cetăţeni. “Guvernarea deja realizează multiple reforme necesare pentru modernizarea ţării după modelul european. Un exemplu cu impact resimţit deja de agenţii economici din ţară este reducerea numărului organelor cu funcţii de control de la 33 la 11. Scopul acestor măsuri este diminuarea poverii administrative asupra mediului de afaceri, eliminarea situaţiilor de abuz, pentru a nu mai lăsa loc pentru corupţie”, a spus liderul PDM.

Aflat pe un şatiner de construcţie, Marian Lupu a ţinut să menţioneze că prin atragerea investiţiilor europene, în Republica Moldova, vor fi dezvoltate noi locuri de muncă, astfel ca moldovenii să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare. “Toţi spun că e nevoie de locuri de muncă. Toţi vor un viitor mai bun pentru copii. Noi înţelegem că doar prin investiţii putem crea locuri de muncă mai bine plătite în Moldova. Vreau să vă spun însă că investiţiile se fac într-un mediu predictibil, iar prin implementarea măsurilor incluse în Acordul de Asociere vom asigura anume acest cadru favorabil dezvoltării economiei şi a ţării”, a subliniat Marian Lupu.

Timp de trei săptămâni prin campania “Împreună suntem mai puternici” liderii Partidului Democrat, deputaţi, miniştri, conducători ai organizaţilor teritoriale, zeci şi sute de membri ai echipei democrate vor merge în toate raioanele şi localităţile din Republica Moldova pentru a populariza beneficiile integrării europene.

pdm.md