Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Liderul S&D din Parlamentul European îl susţine pe Marian Lupu la alegerile Preşedintelui Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 11 septembrie 2016

Gianni Pittella, preşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D Group din PE), a transmis un mesaj de felicitare lui Marian Lupu cu ocazia înregistrării în alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, care vor avea loc pe 30 octombrie curent.

“În numele meu personal şi al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor, vă doresc mult succes pentru binele poporului Republicii Moldova şi al perspectivei europene a Moldovei”, se arată în mesajul europarlamentarului italian Gianni Pittella.

Candidatul PDM a răspuns cu mulţumiri pentru susţinere, afirmând că atunci când socialiştii europeni sprijină Partidul Democrat ei sprijină Republica Moldova şi efortul nostru de apropiere de Uniunea Europeană. “Este un mesaj foarte important pentru mine. Am încredere că împreună vom pleda mai puternic cauza Moldovei în Uniunea Europeană şi vom mobiliza mai multa asistenţă europeană pentru cetăţenii ţării noastre”, a menţionat Marian Lupu.

Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor este a doua fracţiune din Parlamentul European după numărul de deputaţi. Din cadrul Grupului face parte şi preşedintele acestui for legislativ continental, europarlamentarul german Martin Schulz. Şefa Serviciului de Acţiune Externă, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate a Uniunii Europene, Federica Mogherini, de asemenea, reprezintă familia politică a PES şi a fost susţinută pentru această funcţie de S&D Group.

Menţionăm ca Marian Lupu a primit un mesaj de susţinere şi de la Partidul Socialiştilor Europeni imediat după ce, în cadrul Consiliului Politic Naţional de pe 31 august 2016, PDM l-a desemnat să candideze la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

pdm.md