Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Internaţionala Socialistă — mesaj de sprijin pentru Marian Lupu în competiţia prezidenţială

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 12 septembrie 2016

Internaţionala Socialistă, organizaţia care grupează cele mai importante partide centru-stânga din lume, salută candidatura lui Marian Lupu la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie a.c.

În mesajul adresat de secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, cu prilejul înregistrării candidaturii preşedintelui PDM în cursa electorală, se aminteşte faptul că Marian Lupu este vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste şi se subliniază calităţile sale de lider. “Marian Lupu este un lider recunoscut, cu experienţă, care se află mereu pe prima linie în promovarea măsurilor pentru asigurarea unui viitor comun în Europa pentru toate popoarele”, se arată în scrisoarea de susţinere trimisă de secretarul general al Internaţionalei Socialiste.

“Atât în calitate de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, cât şi în multe poziţii deţine pe parcursul carierei sale politice, Marian Lupu este cunoscut pentru poziţia sa serioasă şi solidă în promovarea obiectivului de integrare a Republicii Moldova în marea familie europeană”, se mai spune în mesajul lui Luis Ayala. De asemenea, liderul social-democrat îi doreşte succes preşedintelui PDM în “promovarea lucrurilor bune în beneficiul oamenilor din Moldova”.

pdm.md