Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Preşedintele PDM în Ialoveni: Cu ajutor european, vom putea dezvolta în continuare Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 12 septembrie 2016

“Implementarea prevederilor Acordului de Asociere la Uniunea Europeană este unica cale corectă pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Dacă vom merge înainte pe acest drum, vom avea în Moldova o economie dezvoltată ca să nu mai plece tinerii şi să găsească aici locuri de muncă mai bine plătite, vom avem şcoli şi spitale cu dotări moderne”. Cu acest mesaj a venit liderul PDM către angajaţii “Combinatul de vinuri de calitate Mileştii Mici” din Ialoveni, unde astăzi a ajuns “Caravana Europeană”.

Întrebat care este impactul implementării Acordului de Asociere cu UE, care e în vigoare de 2 ani, Marian Lupu a menţionat că deja sunt vizibile rezultatele directe: exporturile noastre pe piaţa UE au crescut, iar multe fabrici moldoveneşti, inclusiv Combinatul de vinuri din Mileştii Mici, trăiesc din exporturile către Uniunea Europeană.

Subiectul beneficiilor integării europene a fost abordat şi în cadrul discuţiei cu colectivul didactic de la Liceul Teoretic “Petre Ştefanuca” din Ialoveni. Marian Lupu a reiterat că fondurile promise Republicii Moldova din UE vor fi mărite în perioada următoare. “Guvernul României a deblocat împrumutul pentru Republica Moldova, iar prima tranşă de bani a ajuns în ţară. Acestea sunt semne de încredere în Moldova, sunt semne că ne-am pornit pe drumul corect. Graţie suportului european vom putea să facem şi mai multe lucruri pentru infrastructură: mai multe drumuri asfaltate, mai multe instituţii sociale renovate, mai multe reţele de apă şi gaz”, a adăugat liderul PDM.

Democraţii şi-au propus să popularizeze beneficiile integării europene în cadrul campaniei “Împreună suntem mai puternici”, desfăşurată în toate raioanele ţării pe parcursul lunii septembrie.

pdm.md