Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu: Tinerii vin în PDM pentru că noi vom asigura viitorul european al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 14 septembrie 2016

“Partidul Democrat din Moldova este un loc foarte bun pentru tinerii care îşi doresc să facă politică, dar şi un loc unde tinerii pot lega prietenii şi pot contribui la diferite proiecte cu impact social”, le-a spus Marian Lupu celor aproape 100 de tineri, care au devenit membri ai PDM astăzi la Ialoveni.

Evenimentul a fost organizat de filiala locală a Organizaţiei Tineretul Democrat, iar după partea festivă de primire în partid a avut loc o discuţie sinceră despre situaţia politică actuală, perspectivele de dezvoltare a ţării, oportunităţile pentru ca tinerii să-şi realizeze potenţialul în Republica Moldova.

“În alte partide există ori a existat ceartă, discordie — dar nu şi la noi. Pentru că acesta este spiritul PDM, axat pe solidaritate şi pe muncă în comun. Dacă există vreun partid în Republica Moldova care funcţionează cu adevărat ca o echipă, atunci acesta e PDM”, le-a mai spus Marian Lupu tinerilor.

Liderul PDM i-a îndemnat pe tinerii democraţi să profite de posibilitatea de a se manifesta în politică, de a-şi construi o carieră în acest domeniu. “Aveţi toate motivele să fiţi mândri că sunteţi democraţi, că aparţineţi principalului partid de guvernare şi că aparţineţi unei organizaţii de tineret foarte puternică şi foarte activă”, le-a mai spus noilor membri ai PDM Marian Lupu. El a concluzionat, că “tinerii vin în PDM pentru că noi vom asigura viitorul european al Republicii Moldova”.

Familia, femeia, copiii — prioritatea guvernării europene a Republicii Moldova

“Susţinerea şi ocrotirea familiilor este şi va fi o prioritate pentru Guvernarea noastră. E nevoie de politici concrete, ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să aleagă între a avea bunăstare şi a avea familia unită. Sunt necesare soluţii noi pentru ca soţul şi soţia să rămână împreună aici, acasă, în Moldova, pentru educaţia şi protecţia copiilor. Iar pentru a avea rezultate vizibile, Moldova trebuie să menţină vectorul european”. Este mesajul transmis locuitorilor din Ungheni de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, care a vizitat raionul în cadrul campaniei “Împreună suntem mai puternici”.

În discuţiile cu studenţii şi colectivul didactic de la Colegiul de Medicină din Ungheni, Marian Lupu a subliniat, că “doar prin apropiere de UE vom moderniza sectoarele vitale pentru societate şi pentru protecţia familiei. Aşa vom avea resurse mai mari, pe care să le folosim pentru îngrijirea şi ocrotirea familiilor, pentru creşterea salariilor, inclusiv în medicină”, a mai spus liderul PDM.

“E adevărat că avem încă multe eforturi de făcut pentru modernizarea spitalelor şi dispensarelor, pentru motivarea personalului medical. Guvernul înţelege importanţa medicinii şi ia măsuri în această direcţie. Ca dovadă, fondul de salarizare în medicină au crescut de la 1 iulie cu circa 20%, iar accentul s-a pus pe veniturile tinerilor rezidenţi. Pentru ca acest sector să progreseze, e nevoie însă ca întreaga ţară să se dezvolte, iar cel mai sigur drum spre progres e drumul european”, a argumentat Marian Lupu puternica sa pledoarie în favoarea integrării europene.

De menţionat că şi la Ungheni în cadrul Caravanei europene a PDM au apărut doi provocatori, trimişi probabil de vreo grupare distructivă, care nu are nici propriile mesaje, nici alte soluţii pentru a ieşi în evidenţă. Partidul Democrat detestă asemenea metode de a submina campania sa pro-europeană şi cheamă potenţialii concurenţi politici să devină rezonabili şi să respecte normele de comportament legal şi civilizat.

Liderul PDM a continuat întâlnirile cu oamenii la Ungheni, la care a mai punctat că susţinerea familiei se adresează către toţi membrii ei, toate generaţiile: copii, părinţi, bunei. Iar asemenea politici sunt posibile numai dacă în Moldova vom asigura pacea în societate şi dezvoltarea, vom preveni apariţia unor noi crize, destabilizarea şi confruntările violente. “Dacă există stabilitate, guvernul îşi poate îndeplini îndatoririle, plata pensiilor şi salariilor, susţinerea educaţiei, a proiectelor sociale”, a punctat Marian Lupu.

Campania “Împreună suntem mai puternici”, desfăşurată de PDM în toate raioanele ţării pe parcursul lunii septembrie, are ca obiectiv promovarea valorilor europene în Republica Moldova şi a opţiunii de integrare europeană.

pdm.md