Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu la Festivalul Etniilor: A fi parte a UE e o garanţie pentru drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 18 septembrie 2016

Liderul PDM Marian Lupu a participat, astăzi, 18 septembrie a.c., la Festivalul republican al etniilor, aflat la ediţia a XV-a. Evenimentul, desfăşurat în Grădina publică Ştefan cel Mare, a adunat peste o sută de organizaţii etnoculturale, care locuiesc în Republica Moldova.

În mesajul către participanţi, Marian Lupu a salut faptul că Festivalul Etniilor a devenit o frumoasă tradiţie, menţionând că astfel de manifestări sunt ocazii foarte bune pentru a consolida armonia interetnică din Moldova. “Suntem de etnii diferite — moldoveni, ucraineni, găgăuzi, ruşi, evrei, bulgari, romi sau de alte naţionalităţi — dar suntem cu toţii cetăţeni ai Republicii Moldova. Cu toţii ne iubim ţara şi vrem să fim parte din ea. Cu toţii avem un cuvânt de spus în felul în care trebuie să arate ea şi cu toţii putem face fapte bune pentru dezvoltarea ei”, a spus liderul PDM.

Marian Lupu a remarcat că genericul sub care se desfăşoară acest Festival — “Unitate prin diversitate”, este practic deviza Uniunii Europene, iar UE este cunoscută pentru standardele înalte în ceea ce priveşte drepturilor minorităţilor naţionale.

“A fi parte a spaţiului european constituie o garanţie foarte solidă pentru drepturile şi libertăţile pe care le au persoanele ce aparţin minorităţilor naţionale. Dar apartenenţa la familia europeană e bună pentru toţi cetăţenii moldoveni, fiindcă va duce la bunăstare pentru fiecare familie din ţara noastră, indiferent de etnie”, a afirmat preşedintele PDM. În acest context, Marian Lupu a subliniat că formaţiunea pe care o conduce a lansat o campanie de promovare a beneficiilor integrării europene “Împreună suntem mai puternici”, mesaj acesteia fiind foarte aproape de semnificaţia evenimentului de astăzi. “Convingerea noastră sinceră este că împreună, şi nu separat, putem fi mai puternici ca societate şi ca ţară”, a conchis preşedintele PDM.

pdm.md