Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

PDM, ca partid de guvernare, şi-a asumat măsuri clare de apropiere a Republicii Moldova de UE

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 19 septembrie 2016

“PDM, ca partid de guvernare, şi-a asumat măsuri clare de apropiere a Republicii Moldova de UE. Printre paşii realizaţi se numără adoptarea noii legi a procuraturii, accelerarea implementării Acordului de Asociere cu UE, întărirea puterilor Băncii Naţionale a Moldovei, măsurile pro-business legate de reducerea numărului de acte permisive, intensificarea consultării cu societatea civilă. PDM a asigurat susţinerea politică pentru aceste măsuri şi o va asigura în continuare”. Afirmaţia a fost făcută de liderul PDM Marian Lupu în cadrului unui interviu acordat pentru portalul informaţional Tribuna.

Marian Lupu a mai vorbit despre cum ar trebui să fie viitorul preşedinte al ţării. “Ţara noastră are nevoie de un Preşedinte pro-Moldova şi pro-Europa, de un om cu experienţă în treburile statului, de un pacificator şi un unificator, de om care să folosească toate pârghiile funcţiei ca să mişte lucrurile înainte. E nevoie, în acelaşi timp, de un om care cunoaşte relaţiile externe — şi din practică, dar şi din cărţile de specialitate. Moldova nu-şi permite un Preşedinte nepregătit şi nesigur, care să se şcolească la locul de muncă”, a opinat liderul PDM.

Pentru promovarea beneficiilor integrării europene PDM a lansat în septembrie campania cu genericul “Împreună suntem mai puternici”. În cadrul campaniei, “Caravana Europeană” a PDM a ajuns astăzi la Cahul. Deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor locale au avut mai multe întrevederi cu localnicii din raionul Cahul, pentru a le vorbi despre beneficii concrete în locul unui discurs pro-european declarativ. Cel mai important aspect menţionat ţine de ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor care trebuie să ajungă la standardele de viaţă europene.

pdm.md