Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 23 septembrie 2016

PDM face un apel către toţi candidaţii la funcţia de preşedinte să se axeze pe dezbaterea reală a problemelor ţării, respectiv pe modul de rezolvare concret al acestora şi să nu paraziteze comunicarea publica cu atacuri nefondate şi exerciţii de PR.

Invitaţia pe care o face PDM este ca aceşti candidaţi să meargă în raioane, printre cetăţenii obişnuiţi, să asculte problemele lor şi să vină cu programe realizabile, nu să semene ceartă şi vrajbă în societate.

Candidatul PDM Marian Lupu a avut mai multe astfel de întâlniri în ţară şi va continua să meargă în satele şi oraşele Moldovei, ascultând ce au de spus oamenii şi prezentând soluţii adevărate la problemele lor.

E cel puţin ciudat că aşa-zişi candidaţi de dreapta îl atacă constant pe Marian Lupu, candidatul prezidenţial cu cel mai limpede mesaj pro-european, tocmai în perioada în care acesta era la New York, întâlnindu-se cu lideri social-democraţi din Europa şi din lume şi pledând pentru drumul european al ţării noastre. Aceste atacuri au o singură explicaţie — aceşti candidaţi se tem de Marian Lupu şi de faptul că mesajul lui centrat pe stabilitate şi pe continuarea căii europene are tot mai multă audienţă în rândurile cetăţenilor.

Este, de asemenea, dezamăgitor că aceşti candidaţi sunt mai interesaţi de atacuri politice nefondate, decât de soluţiile concrete pentru oameni şi comunităţile locale. Candidatul PDM nu va intra în acest joc steril, ci va continua să meargă prin ţară, să se întâlnească cu oamenii şi să găsească împreună cu ei rezolvarea la problemele care îi frământă. Marian Lupu înţelege foarte bine că a fi preşedinte înseamnă mult mai mult decât să arunci acuzaţii, fiindcă vede în raioanele ţării că moldovenii aşteaptă cu totul altceva de la un candidat prezidenţial.

PDM le cere candidaţilor la funcţia de preşedinte a ţării să înceteze cu acuzaţiile ridicole şi iresponsabile privind fraudarea alegerilor prezidenţiale. Aceste alegeri vor fi corecte: Guvernul condus de PDM va face tot ceea ce trebuie pentru a asigura corectitudinea lor, iar observatorii interni şi internaţionali au toată libertatea si sprijinul să le monitorizeze. A pedala pe ideea de fraudă electorală este o dovadă de slăbiciune şi de lipsă de soluţii. PDM invită, însă, toţi candidaţii la preşedinţia ţării să nu acopere aceste slăbiciuni din contul imaginii ţării noastre.

pdm.md