Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu către Martin Schulz: Moldova este hotărâtă să accelereze parcursul european

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 28 septembrie 2016

Preşedintele PDM Marian Lupu, aflat cu o vizită de lucru la Bruxelles la invitaţia parlamentarilor europeni social-democraţi, a avut azi dimineaţă o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Marian Lupu a anunţat, într-o postare pe o reţea de socializare, că a fost o discuţie foarte utilă şi amicală. “M-am bucurat să-l reîntâlnesc pe dl. Schulz, vechi susţinător al drumului european al ţării noastre”, a menţionat liderul PDM.

Liderul PDM i-a spus preşedintelui Parlamentului UE că Republica Moldova este hotărâtă să accelereze parcursul european şi că locul natural al ţării noastre este în familia europeană, în Uniunea Europeană.

În replică, Martin Schulz a încurajat autorităţile de la Chişinău să continue reformele şi a dat asigurări că sprijinul pentru ţara noastră va continua. “Apreciem stabilizarea situaţiei din Republica Moldova prin asumarea responsabilităţilor şi întreprinderea acţiunilor concrete de către guvernarea de la Chişinău. Stabilitatea ajută mult la menţinerea cursului european”, a spus oficialul european.

La final de întrevedere, Marian Lupu i-a mulţumit lui Martin Schulz pentru urările de succes pe care i le-a adresat pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

pdm.md