Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu a participat la Festivalul de la Filipeni dedicat Zilei persoanelor în etate

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 1 octombrie 2016

Din prima zi după ce a intrat oficial în campania prezidenţială, liderul PDM Marian Lupu a mers în teritoriu pentru a discuta cu oamenii despre problemele pe care le întâmpină.

La Filipeni, raionul Leova, unde s-a desfăşurat un Festival cu participarea oamenilor în etate, prilejuit de Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, Marian Lupu a ţinut să-i felicite, dorindu-le sănătate şi ani mulţi. “Vă felicit deci şi vă doresc viaţă lungă, activă şi sănătoasă. Dumneavoastră, vârstnicii noştri, aţi muncit o viaţă întreagă pentru familiile dvs. şi pentru ţara noastră, deci meritaţi respectul şi preţuirea noastră”, le-a spus liderul PDM vârstnicilor.

De asemenea, candidatul democrat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova a afirmat că va asculta problemele oamenilor şi va căuta să le rezolve, fiindcă e treaba preşedintelui să contribuie la bunăstarea ţării. “Un preşedinte ales direct de oameni se încarcă de responsabilitatea unui vot. Un preşedinte mişcă lucrurile înainte, trage semnale, discută cu celelalte persoane din conducerea ţării şi găseşte soluţii”, a spus Marian Lupu.

Participanţii la întâlnire au abordat mai multe probleme stringente, între care mărimea pensiei, lipsa locurilor de muncă, susţinerea acordată de stat producătorului autohton. “Dacă ar avea un loc de muncă bine plătit, copiii ar reveni în Moldova, astfel ca să poată întreţine şi familia lor şi să ne ajute pe noi, cei cu pensii mici (…) Vrem să fie locuri de muncă, tineretul să aibă unde învăţa, unde se odihni, pensii mai mari pentru persoanele care o duc mai greu”, au spus vârstnicii.

Oamenii din Filipeni au spus ca îşi doresc mai multe întreprinderi viabile, ca să fie locuri de muncă acasă şi un salarii decente. Marian Lupu a promis că de aceste doleanţe ale oamenilor va ţine cont atunci când va promova iniţiative în calitate de preşedinte.

Menţionăm că Marian Lupu a felicitat persoanele în etate azi, de Ziua Internaţională a Vârstei a Treia, prin scrisori trimise în toate localităţile ţării.

pdm.md