Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu, la Borogani, Leova: Avem nevoie de stabilitate pentru a creşte economia, pentru un viitor mai sigur în ţara noastră

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 2 octombrie 2016

Dezvoltarea economică este o condiţie esenţială pentru asigurarea unui viitor mai sigur în ţara noastră, pentru toţi cetăţenii. Această opinie a fost exprimată de preşedintele PDM Marian Lupu, care a participat la o discuţie cu locuitorii satului Borogani, raionul Leova. În cadrul întâlnirii, al cărei scop a fost să-i asculte pe liderii locali despre problemele cu care se confruntă, Marian Lupu a arătat că dezvoltarea sectorului serviciilor sociale, dar şi modernizarea infrastructurii sunt obiective prioritare pe care ar trebui să le realizeze autorităţile ţării noastre.

Marian Lupu le-a mai spus oamenilor că, având susţinerea lor, va lucra pentru stabilizarea ţării şi armonia în societate. “Avem nevoie de stabilitate pentru a creşte economia, iar astfel să realizăm acele lucruri frumoase care sunt aşteptate de oameni: locuri de muncă mai bine plătite, pensii, şcoli mai bine dotate, drumuri etc. E timpul să spunem stop certurilor şi scandalurilor, e timpul ca politica să fie pusă la treabă în slujba cetăţenilor, în slujba unui viitor european, prosper pentru Moldova”, a punctat candidatul PDM la funcţia de preşedinte.

Reprezentanţii autorităţilor raionale, dar şi localnicii au salutat decizia lui Marian Lupu de a discuta problemele lor, în mod direct, la faţa locului. “Noi aşteptăm că aceste întâlniri vor avea efect şi vom fi auziţi de către guvernare”, a spus un participant la discuţii. “Marian Lupu are o echipă puternică, cu ajutorul căreia poate mişca lucrurile din loc”, a opinat o altă localnică.

Pe lângă majorarea pensiilor şi salariilor, locuitorii din Borogani au au adus în discuţie şi problemele de infrastructură, respectiv necesitatea reparaţiei drumurilor locale. Oamenii din Borogani au spus că pentru localitatea lor este foarte important să fie finalizat drumul care face legătura dintre Iargara şi Comrat. O altă problemă importantă pentru localnici este iluminarea stradală. “Vrem să vedem că suntem susţinuţi de către guvernare, că cineva pune în capul mesei problemele oamenilor”, i-au spus lui Marian Lupu locuitorii din Borogani.

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova i-a asigurat pe localnicii din Borogani că va ţine cont de problemele lor. “Voi veni nu doar cu colectarea problemelor, dar şi cu soluţii”, a afirmat Marian Lupu, care a menţionat că va veni să discute cu oamenii şi după alegeri, pentru că un preşedinte nu are voie să stea izolat în biroul său şi pentru că biroul preşedintelui trebuie să fie întreaga ţară.

pdm.md