Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

PDM semnalează la CEC încălcarea legislaţiei electorale de către candidatul Partidului Nostru, Dumitru Ciubaşenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 4 octombrie 2016

Partidul Democrat din Moldova a depus astăzi o contestaţie la CEC împotriva concurentului electoral Dumitru Ciubaşenco, după ce a constatat că ziarul distribuit de staff-ul acestuia este realizat cu încălcarea legislaţiei electorale.

Astfel, ziarul candidatului Partidului Nostru la funcţia de preşedinte nu conţine data tipăririi lui, condiţie absolut obligatorie, stipulată de Codul electoral la art.641 alin.(6). Mai mult, în cadrul acestui ziar este menţionată şi promovată activitatea grupului de iniţiativă pentru susţinerea candidatului la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Dumitru Ciubaşenco, chiar dacă anterior acest grup de iniţiativă a declarat zero cheltuieli la capitolul “3.2.4. presa scrisă”, prevăzut de lege.

În aceste condiţii, reprezentantul PDM la CEC, Vadim Moţarschi, a solicitat CEC să constate încălcarea de către concurentul electoral Dumitru Ciubaşenco a prevederilor art. 38 şi art. 641 alin.(6) din Codul electoral, respectiv aplicarea sancţiunilor care se impun în acest caz.

PDM îşi declară îngrijorarea în legătură cu diversele încălcări ale legislaţiei electorale din partea mai multor candidaţi la funcţia de preşedinte al ţării. Considerăm că asemenea încălcări trebuie descurajate prin aplicarea corespunzătoare a sancţiunilor prevăzute de legislaţia electorală, astfel încât în Republica Moldova să existe un proces electoral corect.

pdm.md