Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu, la întâlnirea cu profesorii din raionul Sângerei: Vom face mai mult pentru educaţie, fiindcă educaţia e temelia pentru succesul unei naţiuni

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 4 octombrie 2016

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte al ţării, Marian Lupu, şi-a luat angajamentul să creeze din problemele Educaţiei o prioritate naţională. Promisiunea a fost făcută în prezenţa a mai bine de 100 de angajaţi în domeniul învăţământului din or. Sângerei, care au participat la o discuţie cu candidatul democraţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

În debutul întâlnirii, Marian Lupu a ţinut să felicite toţi lucrătorii din domeniul educaţiei cu prilejul Zilei Internaţionale a Profesorului, marcată pe 5 octombrie, dorindu-le sănătate şi rezultate frumoase în activitatea profesională. “Pentru mine este o sărbătoare de suflet — părinţii mei au fost cadre didactice, soţia mea e cadru didactic, eu însumi am avut parte de profesori buni şi de şansa de a studia. Doresc tuturor profesorilor din Republica Moldova multă sănătate, viaţă mai bună şi succese profesionale. Vom face mai mult pentru educaţie, fiindcă educaţia e temelia pentru succesul unei naţiuni”, a spus preşedintele PDM.

Participanţii la întâlnire au profitat de ocazie şi au abordat multiplele probleme cu care se confruntă — salarizarea cadrelor didactice, calitatea curriculei educaţionale ş.a. “Avem nevoie de mai multă susţinere din partea statului, atât pentru a o remunerare adecvată a muncii prestate, cât şi pentru a primi mai multe posibilităţi de perfecţionare continuă”, a afirmat unul din participanţii la discuţii.

Candidatul PDM la funcţia de şef al statului a spus că va susţine profesorii, fiindcă “educaţia de bază vine din şcoală, iar profesorii trebuie motivaţi”. În context, Marian Lupu a remarcat că, Guvernul a mărit salariile în educaţie cu 8,6% începând cu 1 septembrie, însă personal va susţine, în calitate de preşedinte, un plan de motivare, special dedicat cadrelor didactice.

Marian Lupu a mai spus că, dacă va primi susţinerea oamenilor, va cere Ministerului Educaţiei un program de acţiuni, cu obiective şi termene precise, care să combată abandonul şcolar şi va susţine crearea unor centre de excelenţă în care copii cu talent să poată primi pregătirea de care au nevoie.

Preşedintele PDM a mai subliniat faptul că drumul european este cel care poate aduce Moldovei progrese mai rapide şi în domeniul educaţiei. “Dumneavoastră ca profesori înţelegeţi bine valoarea acestei opţiuni pentru ţara noastră şi înţelegeţi că nu mai putem irosi timpul cu ezitări. Vă asigur că eu nu voi ezita şi, din poziţia de preşedinte, voi împinge ţara înainte pe acest drum. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a punctat Marian Lupu.

De asemenea, preşedintele PDM a avut şi o întâlnire cu liderii de întreprinderi şi instituţii din Sângerei, în cadrul cărora au fost discutate soluţiile pe care le văd aceştia la problemele cu care se confruntă raionul. Marian Lupu şi-a notat sugestiile venite din partea participanţilor la întâlnire şi le-a promis că acestea vor fi analizate cu atenţie.

pdm.md