Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu: Vom lupta cu cei care subminează viitorul european al Moldovei, şansa cetăţenilor de a trăi mai bine

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 5 octombrie 2016

Într-un interviu acordat Agenţiei IPN, Marian Lupu l-a declarat pe Igor Dodon “cel mai mare pericol în această campanie” electorală, pentru că e angajat într-un proiect extern orientat împotriva Republicii Moldova şi a cetăţenilor ei. Candidatul PDM la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova l-a acuzat pe liderul socialist că ar dori să pună cruce pe integrarea europeană, pe Acordul de Asociere, să ia moldovenilor dreptul de a călători liber în Europa şi să rupă Republica Moldova în bucăţi prin federalizare.

Marian Lupu a vorbit despre miza scrutinului din 30 octombrie, despre solicitările cetăţenilor de la viitorul preşedinte, dar şi despre principalii contracandidaţi.

“Sunt candidatul PDM, principalul partid pro-european de la guvernare, partid care şi-a asumat acest rol la începutul anului şi a demonstrat că poate guverna eficient. E un lucru confirmat de partenerii externi, din Europa până în SUA. Prin buna conlucrare cu Guvernul şi Parlamentul, eu voi rezolva angajamentele pe care mi le asum în faţa alegătorilor”, a fost principalul mesaj transmis de către Marian Lupu.

Întrebat cine este contracandidatul său în aceste alegeri, candidatul democrat l-a menţionat fără ezitare pe Igor Dodon (PSRM): “El, de fapt, este inamicul tuturor patrioţilor moldoveni, este duşmanul viitorului european al ţării, deci el este inamicul meu în alegeri… Eu aş prefera să ne concentrăm pe agenda internă, agenda cetăţeanului, pentru că direcţia de dezvoltare a ţării este deja decisă prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Însă avem un partid, PSRM, care trage această campanie în zona geopolitică, pentru că Dodon nu poate discuta problemele reale ale oamenilor, el nu are un proiect intern, pentru moldovenii pe care doar «îi iubeşte», dar nu are ce să le ofere. Şi atunci le oferă întoarcerea la războiul geopolitic”.

În context, Marian Lupu i-a îndemnat pe oameni să nu se lase păcăliţi de artificiile campaniei electorale şi să aleagă un preşedinte care va lucra pentru binele lor. “Îi îndemn să voteze un om care, ca preşedinte, va putea în mod real să le rezolve problemele, va avea pârghiile necesare să o facă, bazându-se pe o echipă puternică şi pe conlucrarea principalelor instituţii şi puteri ale statului. Îi îndemn să nu se lase amăgiţi de aventurieri politici şi de experimente periculoase, care nu pot rezolva nimic absolut”, a fost apelul lui Marian Lupu.

pdm.md