Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

PDM a contestat la CEC campania murdară a candidatului PPDA Andrei Năstase

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 7 octombrie 2016

Partidul Democrat din Moldova a depus vineri, 7 octombrie a.c., o contestaţie la CEC privind mai multe încălcări ale legislaţiei electorale comise de către candidatul prezidenţial Andrei Năstase.

PDM acuză faptul că reprezentanţii lui Andrei Năstase distribuie pliante denigratoare la adresa PDM şi a prim-vicepreşedintelui PDM Vlad Plahotniuc, cu scopul de a afecta imaginea candidatului democrat Marian Lupu în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Menţionăm că această activitate denigratoare a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a fost notată inclusiv în raportul nr. 3 din 5 octombrie al Misiunii Promo-LEX de Observare a Alegerilor Preşedintelui din 30 octombrie 2016.

De asemenea, în contestaţia depusă de PDM se acuză faptul că Andrei Năstase a demarat campania electorală cu mult timp înaintea datei de 30 septembrie şi că a condus un proces ilegal de colectare de semnături.

PDM cere CEC să constate încălcările legislaţiei electorale de către reprezentanţii concurentului electoral Andrei Năstase, să interzică difuzarea pliantelor denigratoare la adresa PDM şi să aplice candidatului PPDA sancţiunile legale conform Codului Electoral.

Partidul Democrat din Moldova consideră că multe dintre acţiunile lui Andrei Năstase şi ale oamenilor săi înveninează climatul electoral din ţară. Aceste “suflete murdare” introduc în societatea noastră sentimente profund negative, care creează clivaje între cetăţeni şi în genere fac mult rău Moldovei.

pdm.md