Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu la Drochia: Voi lucra alături de Parlament şi Guvern pentru a dezvolta ţara noastră

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 7 octombrie 2016

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, a discutat cu locuitorii din raionul Drochia despre rolul sectorului agricol în economia naţională şi măsurile de sprijin pe care intenţionează să le promoveze.

Pe lângă problemele comune abordate în toate localităţile ţării — despre locuri de muncă bine plătite, necesitatea realizării proiectelor de infrastructură, susţinerea socială a categoriilor de cetăţeni vulnerabili — locuitorii din Pelenia vizitaţi de candidatul PDM s-au interesat şi de planurile autorităţilor pentru susţinerea agriculturii, de beneficiile apropierii ţării noastre de UE şi de perspectivele cuceririi de noi pieţe.

“Noi, agricultorii, suntem vulnerabili şi avem nevoie de mai multă susţinere din partea statului”, i-a spus lui Marian Lupu un fermier. În replică, preşedintele PDM a precizat că agricultura are nevoie de fonduri ca să se dezvolte, pentru că trebuie să ne bazăm pe exportul produsului finit şi nu a materiei prime care de obicei nu aduce profiturile aşteptate.

“O parte importantă din aceste fonduri pot veni din partea Uniunii Europene. Vom pune accent pe accesarea unor astfel de fonduri, dar pentru aceasta avem nevoie de a menţine cursul integrării europene şi să nu admitem deturnarea acestuia”, a afirmat Marian Lupu.

Liderul PDM a subliniat, în context, că Moldova a ieşit din izolarea externă în care era la începutul acestui an, iar aceasta înseamnă că bani concreţi vor ajunge în economia reală, inclusiv în sectorul agricol.

“Miza acestor alegeri este, deci, foarte clară şi foarte importantă. Avem de ales între a duce Moldova spre Europa, către dezvoltare economică şi îmbunătăţirea vieţii pentru familii sau a o opri în loc, îngheţată într-un sistem depăşit şi care nu mai poate funcţiona”, a conchis Marian Lupu, care a reiterat că, dacă va primi suportul oamenilor şi va ajunge preşedinte, va menţine categoric cursul european. “Voi lucra alături de Parlament şi Guvern pentru a dezvolta ţara noastră”, a fost mesajul candidatului PDM la şefia statului.

pdm.md