Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu la Donduşeni şi Ocniţa: Lucrurile bune trebuie continuate, iar pentru aceasta trebuie să existe stabilitate

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 8 octombrie 2016

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, le-a vorbit astăzi locuitorilor din raionul Donduşeni despre angajamentele pe care le va promova dacă va obţine susţinerea cetăţenilor în alegerile din 30 octombrie.

“În această campanie, eu şi PDM vrem să spunem răspicat câteva lucruri, iar cel mai important dintre ele este acela că ţara are nevoie în continuare de stabilitate. Am văzut ce au însemnat cele nici 9 luni de activitate a actualei guvernări, dacă a existat linişte — au fost indexate pensiile, au crescut salariile pentru medici şi profesori, au fost susţinute, atât cât s-a putut, şi o serie de măsuri sociale, dar şi cele pentru stimularea afacerilor. Lucrurile bune trebuie continuate, iar pentru aceasta trebuie să existe condiţii, trebuie să existe stabilitate”, le-a spus liderul PDM Marian Lupu locuitorilor satului Ţaul care, în pofida vremii rele, au venit în număr mare la întâlnire.

“Am demonstrat în acest interval de timp de când am preluat guvernarea, că suntem serioşi, că ne ţinem de treabă, iar acest lucru a dus la refacerea încrederii partenerilor externi ai Republicii Moldova”, a adăugat Marian Lupu, precizând că nu este vorba doar de declaraţiile şi mesajele pozitive, pe care le transmit oficialii externi în adresa guvernării asigurate de PDM, ci şi de banii care au început să intre în visteria statului şi care vor fi îndreptaţi pentru susţinerea proiectelor necesare ţării.

La întrevederea cu liderii din raionul Ocniţa, Marian Lupu a vorbit şi despre miza şi provocările acestor alegeri, care, potrivit lui, vor decide în ce direcţie se va dezvolta ţara mai departe. “Este adevărat că preşedintele nu are atribuţii directe în adoptarea unor măsuri de guvernare. De aceste măsuri este responsabil Guvernul. Dar preşedintele are suficiente instrumente şi drepturi, iar cel mai important lucru este că preşedintele va avea în spate votul cetăţenilor, ca să intervină pe subiecte care pot afecta interesul cetăţenilor”, a explicat candidatul PDM.

“Acum, este important, să avem un preşedinte care nu intră în conflict cu Guvernul şi Parlamentul, aşa cum ameninţă unii lideri de opoziţie, ci să avem un preşedinte care lucrează, cot la cot, cu aceste instituţii pentru a scoate ţara din situaţia dificilă în care se află”, a adăugat Marian Lupu.

pdm.md