Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu şi-a asumat angajamentul de a susţine, din postura de preşedinte, toate demersurile care să ducă la modernizarea Educaţiei şi reducerea abandonului şcolar

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 10 octombrie 2016

Modernizarea învăţământului din Republica Moldova trebuie să continue prin asumarea standardelor europene şi obiectivelor de şcolarizare, pe care să le implementăm consecvent în anii care vin. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM Marian Lupu în cadrul întrevederii cu mai multe colective de cadre didactice din raionul Orhei. Marian Lupu a afirmat că aceste obiective sunt reale, iar în calitate de Preşedinte, dacă va fi ales de către cetăţeni, va susţine toate demersurile care să ducă la modernizarea Educaţiei.

“O naţiune educată este o naţiune puternică. Iată de ce, avem nevoie de un sistem educaţional cât mai performant, în care să atragem, prin salarii decente şi o infrastructură şcolară bine pusă la punct, profesori cât mai bine pregătiţi”, a mai spus candidatul PDM la funcţia de şef al statului. În acest context, Marian Lupu a amintit că Guvernul a luat deja o serie de masuri în acest sens — de la 1 septembrie, salariile cadrelor didactice au crescut cu 8,6%, iar multe unităţi de învăţământ au intrat în programul de renovare şi dotare cu echipament modern.

În acelaşi timp, Marian Lupu a accentuat necesitatea combaterii fenomenului abandonului şcolar, prin realizarea programelor ce ar asigura şcolarizarea tuturor copiilor din ţară.

La Orhei, liderul PDM a mai avut întrevederi cu lucrătorii serviciilor comunal-locative, care, la fel, au abordat teme legate de viitorul lor şi al copiilor lor, aici, în ţară. “Vreau să vă asigur că mă gândesc la viitorul generaţiilor care vin. Nici dumneavoastră şi nici eu nu ne dorim ca tinerii să mai plece peste hotare”, le-a spus Marian Lupu celor prezenţi la întâlnire, reiterând faptul că, pentru a putea fi realizate proiecte de dezvoltare, este necesar să fie stopate scandalurile şi certurile politice.

“Eu merg mult în raioane în această perioadă şi vă asigur că lumea s-a săturat de scandal şi de mesaje negative şi pesimiste. Lumea aşteaptă de la partide să vină cu soluţii şi să ofere speranţă pentru viitor”, a adăugat candidatul PDM, subliniind că este nevoie de un proiect de ţară, la care sa contribuie toţi cetăţenii şi care să aducă mai multă bunăstare pentru fiecare familie din Republica Moldova. “Acest proiect de ţară, pe care eu îl propun şi îl susţin, este dezvoltarea europeana a Republicii Moldova”, a punctat Marian Lupu.

pdm.md