Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

400 de primari din toată ţara au lansat un apel de susţinere a candidatului Marian Lupu la alegerile din 30 octombrie

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 12 octombrie 2016

Peste 400 de primari din toată ţara au lansat un apel comun în susţinerea lui Marian Lupu pentru Preşedinţie. “Republica Moldova are deci nevoie de un preşedinte patriot şi apropiat de oameni, experimentat şi implicat, unificator şi pacificator. Există un singur candidat care corespunde acestui profil şi anume domnul Marian Lupu. De aceea noi ne exprimăm susţinerea totală pentru domnul Marian Lupu în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Fiecare vot dat domnului Lupu este un vot cu folos pentru viitorul Moldovei, un vot pentru dezvoltarea ţării, pentru drumul ei european”, se arată în declaraţia de susţinere a lui Marian Lupu.

“Marian Lupu este acel preşedinte de care are nevoie Republica Moldova — a activat în mai multe funcţii publice, are experienţa necesară în administraţie, promovează echilibrul şi stabilitatea. Ne face să fim siguri că va menţine dialogul efectiv între toate verigile puterii, va susţine o Moldovă cu o economie puternică, cu familii protejate. Este un pro-european convins şi ne va duce acolo unde merită să ajungem — în marea familie a Uniunii Europene”, a afirmat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, după întrevederea aleşilor locali cu candidatul PDM la funcţia de preşedinte.

“Primarii au spus un Da ferm unui candidat constructiv, care ştie să audă, să lucreze şi să rezolve problemele oamenilor. Este o susţinere exprimată de aproape jumătate dintre toţi primarii din Republica Moldova, iar aceasta este o forţă care are un cuvânt de spus”, a fost mesajul primarului de Edineţ, Constantin Cojocaru.

“Mă bucur că suntem mulţi la număr. Astăzi, venim cu o solicitare către cetăţeni — să acorde un vot de încredere lui Marian Lupu, candidatului PDM la alegerile din 30 octombrie. Are toate capacităţile necesare unui lider de ţară, care va munci pentru binele oamenilor”, a punctat Alexandru Botnari, primarul de Hînceşti.

Marian Lupu le-a mulţumit primarilor pentru suportul şi încrederea pe care i le-au acordat şi i-a asigurat că, din postura de Preşedinte de ţară, primind mandat din partea alegătorilor, va lucra în strânsă colaborare cu aleşii locali pentru a soluţiona problemele oamenilor. “Am primit sprijinul unei echipe foarte mari, gospodari, oameni responsabili. E foarte important este acest sprijin, pentru că sunt oameni aleşi direct de către popor. Voi stabili o relaţie specială de comunicare cu primăriile şi cu comunităţile locale şi voi trata cu multă atenţie şi grijă subiectele cu interes major pentru localităţi. Toate problemele oamenilor sunt importante şi trebuie să fie în vizorul şefului statului, ca să cunoască soluţii şi rezolvări concrete”, a spus Marian Lupu.

La reuniunea primarilor au fost prezenţi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip, care, prin mesajele lor, au reiterat importanţa asigurării colaborării între toate instituţiile puterii în stat, pentru a menţine cursul corect de dezvoltare şi modernizare a Republicii Moldova.

Declaraţia primarilor PDM de susţinere a lui Marian Lupu în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016

Noi, cei 434 de primari ai Partidului Democrat din Moldova, considerăm că alegerile prezidenţiale din 30 octombrie reprezintă un moment foarte important pentru societatea noastră. Pentru prima dată după 20 de ani, cetăţenii moldoveni îşi vor alege ei înşişi preşedintele, punându-şi în voturile lor speranţa de mai bine pentru viitor.

Noi, primarii democraţi, considerăm că funcţia de preşedinte al Republicii Moldova trebuie să ajungă în mâinile unui om cu pregătirea, viziunea politică şi temperamentul necesare pentru ca ţara noastră să progreseze. Vrem să putem spune cu toţii, la finalul mandatului de 4 ani al viitorului preşedinte, că acesta a meritat încrederea acordată la vot.

Ştim cu toţii că instabilitatea, certurile politice şi violenţele de stradă distrug Moldova şi viitorul cetăţenilor. E nevoie de aceea de un preşedinte al stabilităţii şi echilibrului, care să medieze în societate, în clasa politică, pentru ca lucrurile în ţară să fie calme, iar instituţiile să funcţioneze bine. E foarte important ca acest preşedinte să colaboreze cu celelalte instituţii reprezentative ale ţării, cu Guvernul şi cu Parlamentul, cu Justiţia, dar şi cu administraţiile locale — totul spre folosul cetăţenilor ţării. Iar aici experienţa politică la vârf este obligatorie. Moldovenilor le trebuie un preşedinte care ştie treburile statului, care ştie ce pârghii să folosească pentru a obţine rezultate.

Ca primari aleşi direct de oameni, noi ştim foarte bine că voturile primite de la ei vin împreună cu o mare răspundere. Prin urmare, ca om ales direct de către naţiune, viitorul preşedinte va trebui să răspundă aşteptărilor printr-o implicare puternică în viaţa societăţii, căutând să rezolve cât mai multe dintre problemele moldovenilor. De aceea viitorul preşedintele trebuie să asculte vocea poporului, să meargă în satele şi oraşele ţării, iar apoi să discute la centru, în Capitala ţării, cu toţi cei responsabili astfel încât să mişte lucrurile înainte în toate domeniile.

De asemenea, pentru funcţia de preşedinte este obligatoriu să avem un om care poate să unifice societatea, nu unul care s-o dezbine. E nevoie de un om care să poată construi consensul şi apoi să meargă la îndeplinirea măsurilor hotărâte prin dialog.

În acelaşi timp, noi ne exprimăm convingerea că Moldova trebuie să menţină vectorul european. Anume apropierea de Uniunea Europeană şi în final integrarea în Uniunea Europeană vor aduce bunăstare în Republica Moldova, bunăstare pentru comunităţile locale pe care am fost aleşi să le conducem. De aceea Moldova are nevoie de un preşedinte pro-european, care să continue pe calea către Europa, şi nu de unul care s-o întoarcă din drum. Asta înseamnă că ne trebuie un preşedinte care ţine la ţara aceasta, unul care înţelege interesul naţional şi care face totul pentru a sluji Moldova.

Republica Moldova are deci nevoie de un preşedinte patriot şi apropiat de oameni, experimentat şi implicat, unificator şi pacificator. Există un singur candidat care corespunde acestui profil şi anume domnul Marian Lupu. De aceea noi ne exprimăm susţinerea totală pentru domnul Marian Lupu în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

Reieşind din aceasta, noi vom discuta cu cetăţenii care ne-au ales primari, cu toţi oamenii din localităţile noastre, pentru a le spune foarte clar că alegerea domnului Lupu ca preşedinte al Republicii Moldova este cea mai bună decizie. Vom îndemna oamenii din localităţile noastre să vină la vot pe data de 30 octombrie şi să voteze cu domnul Marian Lupu. Noi suntem siguri că fiecare vot dat domnului Lupu este un vot cu folos pentru viitorul Moldovei, un vot pentru dezvoltarea ţării, pentru drumul ei european, pentru pace în Moldova şi bună înţelegere între toţi moldovenii.

Vă mulţumim.

pdm.md