Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Retragerea lui Năstase reflectă faptul ca Marian Lupu devine principalul candidat pro-european

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 13 octombrie 2016

Partidul Democrat din Republica Moldova şi staff-ul electoral al candidatului Marian Lupu au luat act de abandonarea cursei electorale de către candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Acest abandon era previzibil, el intervine într-un moment foarte important, cel în care toate sondajele de opinie arată o creştere evidentă a candidatului Marian Lupu în preferinţele electoratului, o încredere mare a cetăţenilor că el va fi candidatul cu şansele cele mai mari de a intra în turul doi, în lupta cu reprezentantul socialiştilor, Igor Dodon.

Considerăm că retragerea lui Andrei Năstase este direct legată de evoluţia pozitivă a candidatului PDM, a conştientizat că nu mai are şanse în cursa electorală. Iar motivul pentru care s-a ales formula unui candidat unic este legată tot de acest aspect, de faptul că Marian Lupu a devenit candidatul pe care oamenii îl consideră cu potenţialul cel mai mare de a continua parcursul european al Republicii Moldova şi de a rezolva problemele oamenilor, aşa cum arată foarte clar ultimele sondaje de opinie.

Pentru PDM si Marian Lupu, singurul candidat periculos rămâne, aşa cum am anunţat de la începutul campaniei electorale, Igor Dodon, cel care vine în această campanie cu un proiect foarte clar de stopare a parcursului european şi divizare a ţării. Igor Dodon este inamicul numărul unu al lui Marian Lupu, candidatul socialiştilor este principalul pericol pentru Republica Moldova.

pdm.md