Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu, către alegătorii din Teleneşti şi Şoldăneşti: Preşedintele trebuie să devină un factor de progres pentru societate, care să însemne venituri şi şanse mai mari pentru fiecare familie

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 13 octombrie 2016

Viitorul şef de stat trebuie să fie o persoană integră, care să-şi respecte promisiunile şi să aibă o voce puternică în afara ţării. Aşa vor să fie preşedintele lor oamenii din Şoldăneşti şi Teleneşti, care s-au întâlnit cu Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte.

La rândul său, liderul PDM a dat asigurări că va lucra alături de Guvern şi Parlament pentru a continua proiectele începute şi pentru a dezvolta ţara.

În cadrul întâlnirilor din cele două raioane din nordul ţării, candidatul PDM la funcţia de preşedinte le-a vorbit oamenilor despre proiectele şi reformele pe care le va implementa.

Printre ele se numără majorarea locurilor de muncă bine plătite, continuarea proiectelor de infrastructură, dar şi susţinerea familiilor sărace.

La rândul lor, oamenii spun au aşteptări mari de la viitorul preşedinte:

“Viitorul preşedinte al ţării ar trebui să reprezinte naţiunea, să aibă un trecut curat, să fie responsabil de promisiunile pe care le face, să aibă o dragoste de oameni nu declarativă ci bazată pe competenţă. Fundamentat şi orientat spre Uniunea Europeană, cu valori Europene dar nici de cum rupte tradiţiile noastre.” (…) “Eu am aşteptarea că totuşi în Republica Moldova anul două mii şaisprezece o să ne aducă pentru toţi un preşedinte pe care toţi îl dorim, şi acest preşedinte este Marian Lupu”. (…) “Un viitor preşedinte de ţară trebuie să fie ca să ţină la popor, să fie prima dată legea în faţa dumnealui, să conducă după legi, să fie mafioţii puşi la punct în primul rând, să nu fie corupţie în ţară”, au spus oamenii la întâlniri.

În cadrul vizitei la Teleneşti, Marian Lupu a mers în mai multe farmacii din oraş pentru a se convinge dacă a intrat în vigoare ieftinirea cu 40 la sută a medicamentelor.

Oamenii se bucură de costul mai mic al preparatelor şi speră că schimbările în bine vor continua. “Este foarte binevenită pentru că de medicamente au nevoie atât cei în vârstă cât şi cei tineri, şi adică este foarte binevenită ieftinirea, suntem nespuşi de bucuroşi şi sperăm că o să fie şi alte schimbări şi mai departe”, a spus o tânără care a venit să cumpere medicamente.

“Chiar din primii cumpărători care au venit au întrebat dacă întradevăr s-au ieftinit medicamentele şi întradevăr dacă este realitatea aşa. Le-am răspuns clar că întradevăr îi corect”, a precizat farmacistul.

“Este o reducere fără precedent, care are în spate o muncă enormă din partea Guvernului. Astfel de măsuri vor trebui aplicate şi în continuare. Iată de ce, este important să avem stabilitate în ţară. Iar viitorul preşedinte poate juca în acest sens un rol-cheie. El poate fi un factor de progres pentru societate, care să însemne venituri şi şanse mai mari pentru fiecare familie din ţara noastră, sau poate fi un factor de regres, care să însemne noi crize politice care să creeze bariere în realizarea unei guvernări bune”, a explicat Marian Lupu.

pdm.md