Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu a mers la Căuşeni: Atragerea investiţiilor şi crearea noilor locuri de muncă sunt prioritare

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 14 octombrie 2016

Atragerea investiţiilor şi crearea noilor locuri de muncă bine plătite sunt două dintre priorităţile de bază ale candidatului PDM la prezidenţiale, Marian Lupu. Liderul PDM promite că, din postura de şef al statului, va discuta direct cu investitorii străini, pentru a-i convinge să-şi extinde afacerile în Moldova.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu locuitorii raionului Căuşeni, acolo unde a fost instituită o subzonă Economică Liberă. Şi localnicii sunt de părere că acest lucru va duce la dezvoltarea regiunii.

Potrivit statisticilor oficiale, până acum, în Zonele Economice Libere au fost făcute investiţii de peste 200 de milioane de dolari.

“Noi am decis şi am votat, instituirea zonei economice libere aici la dumneavoastră. Pentru a crea condiţiile necesare de infrastructură şi fiscale, ca să fie atrăgătoare pentru investitori. Ca şi şef de stat, viziunea şi angajamentul meu este, nu doar prin Guvern, nu doar a da ordine, personal să discut cu investitorii, să-i atrag, să-i aduc în Moldova”, a menţionat Marian Lupu.

În prezent, cei mai mulţi rezidenţi ai Zonelor Economice Libere vin din ţările Uniunii Europene, în special din Germania şi Italia. Localnicii oraşului Căuşeni salută această iniţiativă şi speră ca raionul în care locuiesc să prospere:

“O idee foarte bună de a avea o zonă economică liberă în oraşul Căuşeni, în primul rând vom avea locuri de muncă. Vor veni investiţii, infrastructura să sperăm să fie puţin schimbată”. (…) “Chiar e foarte super dacă s-ar întîmpla aşa ceva, fiindcă eu personal stau la birja muncii, stau fără muncă şi aş fi de-acord ca Europa la noi acasă”, spun oamenii.

În cadrul turneului electoral din Căuşeni, Marian Lupu a fost prezent şi la redeschiderea grădiniţei din satul Tocuz.

“Astăzi noi asistăm la o faptă împlinită, un proiect împlinit”, a subliniat Marian Lupu.

“Condiţiile noastre sunt foarte plăcute, foarte frumoase, nu ne-am aşteptat la aşa frumuseţe, şi cred că pe parcurs copii noştri vor fi extraordinari”, a spus o angajată.

La finalul vizitei în raionul Căuşeni, Marian Lupu a mers şi la spitalul raional, acolo unde recent au fost renovate mai multe secţii din fonduri europene.

pdm.md