Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

“Moldova europeană: puternică şi prosperă” — a fost lansată Platforma prezidenţială a lui Marian Lupu

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 17 octombrie 2016

Platforma prezidenţială a lui Marian Lupu, intitulată “Moldova europeană: puternică şi prosperă”, a fost prezentată astăzi societăţii. La evenimentul de lansare a Platformei, au venit alături de Marian Lupu speakerul Andrian Candu şi prim-ministrul Pavel Filip, deputaţi şi primari democraţi, alţi colegi de partid. Preşedintele Parlamentului şi Premierul au declarat că au venit să susţină candidatura lui Marian Lupu pentru a da un semnal puternic că doar prin conlucrare instituţiile statului pot oferi oamenilor din Moldova un viitor mai bun şi îndeplinirea acelor aşteptări pe care ei le au.

“Avem nevoie de preşedinte echilibrat, care şi în perioadă de criză poate lua cele mai bune decizii, care să construiască şi nu să distrugă. Programul lui Marian Lupu este echilibrat, acoperă toate domeniile importante, dar pune şi anumite accente — pe susţinerea familiilor, dezvoltarea economică, asigurarea securităţii statului”, a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

“Dacă veţi întreba orice şef de Guvern care este condiţia de bază pentru buna guvernare, va răspunde că este nevoie de stabilitate. Orice Guvern din orice ţară are nevoie de stabilitate pentru a-şi realiza programul, iar pentru Republica Moldova aceasta este vitală. Iată de ce avem nevoie, mai mult decât oricând, de un preşedinte care să menţină echilibrul în societate, care să conlucreze cu Guvernul şi să asigure realizarea proiectelor importante pentru ţară”, a fost mesajul premierului Pavel Filip.

Marian Lupu a ţinut să sublinieze că programul său pentru viitorul mandat de Preşedinte al Republicii Moldova a fost inspirat din necesităţile reale ale oamenilor şi a fost redactat după prima rundă de întâlniri cu alegătorii în toată ţara. “Proiectul de ţară pe care mi-l asum în calitate de candidat prezidenţial este modernizarea europeană a Moldovei. Mă angajez, ca viitor preşedinte, să duc Moldova spre un nivel de viaţă european”, a declarat Marian Lupu.

Programul prezidenţial al lui Marian Lupu este structurat pe 3 domenii mari. Primul domeniu este dedicat capitalului uman al ţării, în care accentul este pe educaţie, sănătate, protecţie socială şi ocrotirea familiei, cultură şi biserică, dar şi legăturile cu diaspora. “Voi fi un preşedinte atent la protecţia socială a categoriilor defavorizate — vârstnici, copii şi invalizi. Iar cadrul în care moldovenii îşi păstrează tradiţia şi neamul este familia, de aceea măsurile pentru întărirea familiei în Moldova vor fi primordiale”, a declarat candidatul PDM.

În domeniul economiei, cel de-al doilea pilon pe care se bazează platforma electorală a lui Marian Lupu, candidatul PDM îşi propune să pună accentul pe atragerea investiţiilor prin oferirea facilităţi pentru afaceri şi asigurarea unei administraţii capabile de a dezvolta infrastructura. “Voi contribui din răsputeri să deschidem noi obiective industriale în Moldova, fabrici, uzine, parcuri industriale, aşa încât să avem locuri de muncă bune şi stabile. Consider că trebuie să dăm o atenţie deosebită agriculturii. Împreună cu Guvernul şi Parlamentul sunt convins că vom reuşi să avem politici eficiente aici”, a punctat Marian Lupu.

Un alt domeniu important, pentru care Marian Lupu va lucra în calitate de Preşedinte, este întărirea şi securitatea statului. “Combaterea corupţiei aici este prima sarcină — e cel mai mare flagel care subminează statul şi loveşte interesele oamenilor”, a punctat liderul PDM. În privinţa siguranţei naţionale, Marian Lupu a spus că este un apărător al statutului de neutralitate al statului nostru şi consideră că acest statut protejează Moldova, inclusiv în contextul integrării în Uniunea Europeană.

Marian Lupu a mai spus că se va implica pentru a rezolva problema transnistreană prin reintegrarea ei în Republica Moldova, va susţine Guvernul pe calea reformelor, va face totul pentru a uni societatea în jurul scopurilor noastre comune şi va face aşa încât majoritatea cetăţenilor moldoveni, indiferent de etnie, să vadă drumul nostru către Europa drept soluţia cea mai potrivită pentru ei.

pdm.md