Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu către locuitorii din Ungheni: Voi avea ca obiectiv important asigurarea funcţionării Justiţiei

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 19 octombrie 2016

“Moldova va avea în continuare rezultate în lupta contra corupţiei, fiindcă îmi propun ca preşedinte să combat în mod serios corupţia”. Afirmaţia a fost făcută de candidatul PDM la funcţia de preşedinte al ţării, Marian Lupu, ca răspuns la întrebarea unui locuitor din Ungheni, care s-a interesat de măsurile pe care le va întreprinde pentru lupta cu fenomenul corupţiei.

Marian Lupu a punctat că va avea ca obiectiv important asigurarea funcţionării justiţiei, pe care îl va promova prin prisma apropierii de Uniunea Europeană. Totodată, candidatul PDM a arătat că pentru a merge înainte — şi cu măsurile de combatere a corupţiei, şi cu politicile sociale, şi cu dezvoltarea economică, este nevoie de stabilitate.

“Avem nevoie de un preşedinte care să fie un partener al Guvernului şi Parlamentului în toate măsurile pe care trebuie să le luăm în următoarea perioadă şi nu de un preşedinte care încearcă să blocheze Moldova din drumul ei firesc către Uniunea Europeană”, a spus Marian Lupu, cu referire la încercarea unor candidaţi de a bloca drumul către Europa şi de a opri lucrurile bune pentru Moldova pe care actuala guvernare le ia în folosul cetăţenilor.

Marian Lupu i-a mai asigurat pe locuitorii din Ungheni că se va opune unui astfel de scenariu, care este împotriva Moldovei şi cetăţenilor din ţara noastră.

“Candidatul socialist Igor Dodon vrea să anuleze Acordul de Asociere Moldova — UE, ceea ce ar lovi grav în exportatorii noştri pe piaţa europeană. Raionul Ungheni e la graniţa cu UE, oraşul Ungheni este la câţiva kilometri de graniţa UE. Multe activităţi economice şi multe locuri de muncă depind aici de relaţiile noastre de comerţ liber cu UE. Anularea Acordului de Asociere cu UE ar fi dramatică pentru locuitorii din Ungheni”, a menţionat în acest sens candidatul PDM pentru funcţia de preşedinte.

pdm.md