Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Mobilizare generală în echipa democraţilor pentru susţinerea lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte al Moldovei

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 23 octombrie 2016

Peste 1500 de democraţi din capitală şi suburbii s-au reunit sâmbătă, 22 octombrie, la Forumul Organizaţiei municipale PDM Chişinău. Evenimentul a avut ca scop mobilizarea pentru alegerile prezidenţiale şi a demonstrat unitatea şi calitatea echipei Partidului Democrat.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PDM, premierul Pavel Filip, şi-a îndemnat colegii să se mobilizeze, pe această ultimă sută de metri, până pe 30 octombrie, şi să valorifice potenţialul PDM pentru a acorda suport candidatului formaţiunii — Marian Lupu. “Organizaţia este mobilizată să-i convingă pe locuitorii capitalei că soluţia cea mai bună pentru Republica Moldova este Marian Lupu preşedinte. Moldova are nevoie de un preşedinte responsabil, care ţine la ţara sa şi nu promovează interesele altor state. În acelaşi timp, avem candidatul care a fost, pe parcursul întregii sale cariere, un om al echilibrului şi al progresului”, a declarat Pavel Filip.

Cu mesaje de susţinere pentru candidatura lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte au venit lideri şi membri ai PDM, personalităţi din diverse domenii — educaţie, sport, cultură, reprezentanţi ai mediului academic, din economie.

“Forţa unei echipe se verifică în momente importante. Suntem în ultima săptămână înainte de alegeri, când este nevoie de cea mai mare mobilizare. Miza acestor alegeri este una importantă, pentru că de ele depinde, în mare măsură, pe ce drum va merge Republica Moldova mai departe”, a afirmat preşedintele Parlamentului Andrian Candu, care i-a îndemnat pe toţi cei care îşi doresc un viitor bun pentru ţară să susţină un preşedinte care promovează progresul şi calea apropierii de UE.

“Fiind parte din delegaţia PDM la Bruxelles, am participat la multiple întrevederi ale lui Marian Lupu cu personalităţi europene notorii. Am văzut susţinerea şi respectul de care se bucură liderul PDM la Bruxelles. Am intrat în această campanie electorală, ca voluntar, pentru ca Moldova să aibă un preşedinte cum este Marian Lupu”, a fost mesajul tinerei democrate Victoria Raţă.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a mulţumit pentru suportul şi încrederea acordată de echipa democraţilor, subliniind că platforma electorală pe care o susţine este una pentru dezvoltarea Moldovei. “După 20 de ani, moldovenii au obţinut dreptul să-şi aleagă în mod direct preşedintele, iar acest lucru este unul important. Dar şi mai important acum este care va fi această alegere. Miza alegerilor din 30 octombrie este dacă Moldova să se dezvolte rapid sau să oprească din dezvoltare. Ruperea Acordului de Asociere cu UE ar însemna un mare pas înapoi, un blocaj total pentru Republica Moldova. La fel este şi în cazul declanşării alegerilor parlamentare anticipate”, a punctat Marian Lupu, care a reiterat că va lupta pentru viitorul Moldovei în UE, pentru o ţară cu economie puternică, pentru locuri de muncă în Moldova, pentru familii unite.

Candidatul PDM la funcţia de şef al statului, Marian Lupu, figurează în buletinul de vot cu numărul 1.

pdm.md