Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu la Râşcani: Pe 30 octombrie oamenii vor face alegerea între haos şi stabilitate

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 25 octombrie 2016

Alegerea pe care trebuie să o facă oamenii pe 30 octombrie este între două mari opţiuni — să renunţe la toate lucrurile bune prin anularea Acordului de Asociere la UE, să provoace alegeri anticipate şi haos sau să asigure o formulă de guvernare a ţării care să însemne stabilitate nu doar politică, dar şi economică. Afirmaţiile au fost făcute de candidatul PDM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, în cadrul întâlnirii cu locuitorii din raionul Râşcani.

Marian Lupu a subliniat că scenariul alegerilor anticipate ar conveni doar politicienilor, nu şi oamenilor, care vor avea de pierdut în urma conflictelor politice interminabile între preşedinte şi celelalte instituţii. “Aceste conflicte politice dacă nu vor bloca, atunci cu siguranţă vor întârzia dezvoltarea economică a ţării. Am văzut cât rău a făcut criza politică din 2015. Nu ar fi înţelept ca, după ce am reuşit să stabilizăm politic şi economic ţara, să deblocăm finanţarea externă, acum să intrăm într-o nouă criză politică”, a spus Marian Lupu.

Candidatul PDM la funcţia de şef al statului a vorbit şi despre pericolul pe care îl aduce Igor Dodon, care întruchipează scenariul federalizării Republicii Moldova. “Dodon a pregătit pentru Moldova federalizarea şi integrarea în Uniunea Vamală. Eu şi PDM ne vom opune celor care pun în pericol viitorul ţării”, a punctat liderul democrat.

Marian Lupu a evidenţiat că, acum, este important ca oamenii care susţin cursul european al ţării, să se unească pentru a se opune pericolului reprezentat de Igor Dodon. “E foarte important ca voturile tuturor celor ce cred în vectorul european de dezvoltare a ţării să nu fie risipite pe alte opţiuni şi candidaţi politici. Veniţi la vot duminică, veniţi şi votaţi pentru stabilitate, pentru rezultate la guvernare, pentru un viitor mai bun, pentru continuarea drumului nostru spre Europa”, a fost mesajul transmis de liderul PDM.

Menţionăm că, în ultima săptămână electorală, Marian Lupu a continuat campania în raioanele Râşcani şi Briceni, unde s-a întâlnit cu sute de locuitori din satele de nord ale ţării.

pdm.md