Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Reacţia PDM în legătură cu declaraţiile Maiei Sandu şi ale lui Igor Dodon

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 26 octombrie 2016

Partidul Democrat din Moldova a luat act de modul eronat în care candidatul Maia Sandu a perceput retragerea lui Marian Lupu din competiţia electorală.

Considerăm că este o reacţie emotivă şi inadecvată, care transmite un mesaj agresiv electoratului PDM şi îl bulversează. Ne exprimăm speranţa că electoratul nostru va trata cu înţelegere acest moment şi va vota duminică în favoarea continuării parcursului european al Republicii Moldova.

Facem apel la responsabilitate şi maturitate politică, la echilibru, la evitarea unor declaraţii tari, care ar putea demotiva electoratul pro-european.

Şansa victoriei curentului pro-european în faţa pericolului reprezentat de o alternativă aventuroasă pentru Republica Moldova este ca toate forţele responsabile să susţină transparent aceasta cauză. Acestea nu trebuie să pice în capcana de a căuta înţelesuri ascunse acolo unde ele nu există. Solidaritatea pro-europeană trebuie să se manifeste dincolo de diferenţele ideologice dintre partide, dincolo de simpatii sau antipatii personale.

Referitor la declaraţiile şi acuzaţiile candidatului Igor Dodon, remarcăm panica şi disperarea din spatele acestora, generate de faptul că a înţeles că va pierde alegerile. Argumentele lui Igor Dodon în campanie s-au bazat pe manipulari grosolane şi minciuni. Igor Dodon reprezintă trecutul, iar Republica Moldova trebuie să mizeze pe un viitor european.

pdm.md