Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu: Teritoriu din stânga Nistrului, trebuie declarat ca fiind ocupat de Federaţia Rusă, altfel există riscul repetării scenariului realizat în Crimeea

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 8 septembrie 2016

Astăzi a fost adus la cunoştinţa opiniei publice un “decret” al aşa-zisului preşedinte al autoproclamatei RMN de aderare la Federaţia Rusă.

Menţionăm că acest “decret” vine în urma exerciţiilor militare comune cu participarea militarilor ruşi şi a celor ai autoproclamatei RMN care au avut loc pe teritoriul Republicii Moldova în luna august a anului curent.

Acest aşa-zis “decret” demonstrează încă odată în plus că formatul 5+2 nu funcţionează, iar Republica Moldova trebuie să-şi stabilească o politică clară şi consecventă privind reglementarea conflictului moldo-rus.

În calitate de candidat desemnat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova condamn aceste acţiuni şi consider că la etapa actuală singura soluţie este declararea teritoriului ocupat de către Federaţia Rusă, altfel există riscul repetării scenariului realizat în Ucraina ce ţine de anexarea Crimeii.

pl.md