Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului României, Dacian Cioloş

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 20 septembrie 2016

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a expediat astăzi pe numele Prim-ministrului României, Dacian Cioloş, o scrisoare deschisă cu privire la adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, care ar înlătura lacunele legislative şi/sau normative din legislaţia României, astfel încît cetăţenii să poată beneficia de toate drepturile lor constituţionale, inclusiv de perfectarea paşapoartelor româneşti. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă.

Mihai Ghimpu a declarat că, în ultima perioadă copii minori, în cazul în care nu a fost solicitată cetăţenia română de unul dintre părinţi, trebuie să redobîndească din nou cetăţenia, ceea ce din punctul său de vedere, este incorect.

“Rog să propuneţi Guvernului, pe care-l conduceţi, o Ordonanţă de Urgenţă, care ar înlătura lacunele legislative sau normative din legislaţia României, astfel încît cetăţenii noştri să poată beneficia de toate drepturile constituţionale, inclusiv de perfectarea paşapoartelor. Înlăturarea cît mai grabnică a acestor inadvertenţe legislative impardonabile ar lipsi forţele anti-naţionale şi reacţionare de argumente speculative pe acest subiect, cu mare răsunet şi impact, la Chişinău şi mai ales acum, cînd în RM a început perioada electorală, a alegerilor preşedintelui, iar forţele pro-ruse şi anti-naţionale nu ratează nici o ocazie să arunce cu pietre în grădina roditoare a României”, se spune în scrisoare.

Totodată, Mihai Ghimpu a menţionat că, ceea ce solicită, în numele numeroşilor cetăţeni români din stînga Prutului, este corectarea acestor inadvertenţe legislative.

“Dar ştim cu toţii, şi eu, şi dvs., că soluţia cea mai bună, pentru aceste probleme, şi multe altele, cu care se confruntă românii şi cetăţenii români din RM, este una singură, istorică şi mîntuitoare: realizarea cât mai grabnică a Unirii celor două state româneşti. În ceea ce mă priveşte, sunt absolut sigur că, devenind preşedinte al RM, voi putea să pregătesc societatea noastră către Unirea care trebuie să se realizeze pentru vecie în 2018”, a punctat Mihai Ghimpu.

pl.md