Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu către studenţii de la Universitatea Agrară: Vreau să nu mai existe nici o diferenţă dintre studenţii de la Chişinău, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Craiova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 3 octombrie 2016

Candidatul desemnat din partea Partidului Liberal pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a participat, astăzi, la o întrevedere cu studenţii şi profesorii Universităţii Agrare din Moldova.

Acesta a prezentat publicului programul său electoral, a vorbit despre Unirea cu România şi, nu în ultimul rând, a prezentat motivele care au stat la baza deciziei de a forma actuala coaliţie de guvernare.

“Dragi studenţi, voi aveţi posibilitatea să vă alegi la care Universitate să va faceţi studiile, dar noi nu am avut şi nici nu avem altă alternativă. Alegerea noastră a constat din organizarea referendumului sau crearea actualei coaliţie, or, dacă mergeam pe calea referendumului, acum riscam să ne trezim cu ruşii la putere. A fost greu să acceptăm acest compromis, am hotărât să merg peste inima mea, doar aşa putem să reuşim să îndepărtăm Rusia de noi”.

Furtul secolului reprezintă, indiscutabil, un subiect sensibil pentru societatea noastră, de aceea, Mihai Ghimpu a amintit că, în momentul producerii acestui jaf, Partidul Liberal nu era la guvernare, cetăţenii trebuie să cunoască acest fapt.

“Ghimpu şi PL nu erau la guvernare în 2013. Eu nu am nici o tangenţă cu furtul de la Banca de Economii. Eu nu am venit la guvernare să fur miliardul sau să îl ajut pe Filat, eu am venit să lupt pentru cauza naţională”

Unirea RM cu România reprezintă obiectivul principal al candidatului PL pentru preşedinţie.

“Astăzi, România şi-a făcut viaţa şi traiul mai bun. Au salarii, burse pentru studenţi şi pensii mai mari. Noi am ajuns azi să conştientizăm că problema socială a depăşit problema cauzei naţionale. Unirea este singura soluţie pentru noi. Unirea este garanţia zilei de mâine, este oportunitatea să intrăm in UE şi în NATO. O limbă vorbim, o naţiune suntem, O Ţară să fim!”, a conchis Mihai Ghimpu.

Îeri spuneam la Iaşi, că decizia de a-mi lansa candidatura în capitala Moldovei rezumă cel mai bine programul meu electoral şi motivele pentru care m-am înscris în această cursă. Programul meu electoral se poate reduce la următoarea idee:

“Vreau ca să nu mai existe nicio diferenţă între România şi Republica Moldova, vreau să nu mai existe nici o diferenţă dintre studenţii de la Chişinău, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Craiova, vreau ca cele două maluri ale Prutului să aparţină unei singure ţări, aşa cum au decis moldovenii şi muntenii la 1859.”

De menţionat este că, la finalul întâlnirii, conducerea Universităţii Agrare l-a decorat pe Mihai Ghimpu cu Medalia Universităţii.

pl.md