Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu către medici: Salariile mici pe care le primesc lucrătorii medicali, fac ca specialiştii să-şi construiască o carieră peste hotare

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 5 octombrie 2016

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal şi candidatul PL pentru scrutinul prezidenţial a avut astăzi două întâlniri cu mai mulţi reprezentanţi ai sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Acesta a făcut o paralelă a sistemului medical din Moldova cu cel european, subliniind beneficiile de care ar putea facilita Republica Moldova, inclusiv în sfera sănătăţii, odată cu integrarea europeană, lucru care ar putea fi realizat într-un termen mai scurt prin Unirea cu România.

“Universităţile şi colegiile de medicină din Republica Moldova exportă specialişti care aleg să-şi construiască o carieră peste hotare. Acest lucru se datorează, în primul rând, salariilor mici pe care le încasează lucrătorii medicali. România a înregistrat, în anul trecut, cea mai mare creştere economică din Europa, iar, potrivit experţilor, aceste cifre vor fi în creştere atât în anul curent, cât şi în anul următor. Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condiţiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, remunerarea mult mai ridicată din domeniul medicinii, creează, în ansamblu, un sistem de sănătate mult mai avansat decât al nostru”

De asemenea, Mihai Ghimpu a relatat despre beneficiile Unirii şi a asigurat cetăţenii că va acţiona în continuare pentru a asigura un viitor prosper generaţiilor care ne succed, pentru a crea condiţii destoinice de muncă pentru locuitori, dar şi pentru a asigura un trai decent pentru persoanele în etate. “Am luptat dintotdeauna, şi cât timp am fost preşedinte interimar, şi cât timp am fost deputat, pentru bunăstarea şi prosperitatea poporului. Salarii mai mari, burse pentru studenţi, pensii, care ar permite oamenilor să trăiască decent — acestea sunt doar câteva dintre beneficiile care descriu perfect Unirea cu România. În acest context, voi aminti şi despre sprijinul financiar continuu al României pentru Republica Moldova”.

Menţionăm că, astăzi, Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de PL pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a participat la o întrevedere cu lucrătorii medicali de la Spitalul Sf.Treime, precum şi la o altă întâlnire cu lucrătorii medicali, care activează în cadrul Spitalului Arhanghelul Mihail din capitală.

Mihai Ghimpu a participat la evenimentul de celebrare a celor 50 de ani de activitate a Colegiului de Ecologie din Chişinău

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a participat, astăzi, la evenimentul de celebrare a celor 50 de ani de activitate a Colegiului de Ecologie din Chişinău. Candidatul desemnat de PL pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă a vorbit publicului despre semnificaţia profesiei pe care au obţinut-o sau urmează să o obţină cei prezenţi şi şi-a exprimat dezacordul faţă de acţiunile unor persoane în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător.

“Din păcate, în ultima perioadă, urmărim o deteriorare atroce a mediului ambiant. Oamenii au încetat să mai fie preocupaţi de îngrijirea plantelor, de protejarea animalelor, de dezintoxicarea solului, de apărarea naturii per general (…). Sper că voi veţi deveni cei care vor reuşi să convingă cetăţenii să nu mai defrişeze pădurile, să nu mai vâneze în exces, să nu mai transforme apele în urne de gunoi şi să nu mai polueze aerul! Efectele nocive ale imprudenţei şi nepăsării faţă de mediul înconjurător manifestate de oameni, le putem resimţi zilnic pe propria piele. Schimbarea începe, în primul rând, de la noi înşine!”

Totodată, liderul PL a ţinut să transmită felicitări dascălilor prezenţi la eveniment, cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorului. În discursul său, Mihai Ghimpu a subliniat importanţa meseriei de profesor şi şi-a manifestat recunoştinţa pentru aportul deosebit pe care îl aduc aceştia întru dezvoltarea tinerelor generaţii.

“Profitând de această ocazie, de această dublă sărbătoare, permiteţi-mi să transmit cele mai călduroase felicitări şi urări de bine către toţi cei care îşi dedică viaţa pentru creşterea şi dezvoltarea personală a tinerilor specialişti! Vă mulţumim, stimaţi dascăli, pentru efort, sârguinţă, dedicaţie şi profesionalism!”, a transmis Mihai Ghimpu.

pl.md