Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu a participat la slujba arhierească de la catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Chişinău

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 9 octombrie 2016

Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a participat astăzi, Duminică la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Petru Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, care a avut loc la Catedrala “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din sectorul Buiucani, al cărui paroh este Protoiereul Petru Buburuz.

Sfînta Liturghie a fost urmată de o slujbă de sfinţire a picturii de la intrarea în “Poarta-Clopotniţă” a Catedralei şi a busturilor Preoţilor Alexei Mateevici şi Vasile Ţepordei, Eroi ai Neamului Românesc, amplasate pe Aleea Personalităţilor Culturale din curtea sfântului locaş.

În finalul slujbei religioase, Mitropolitul Basarabiei a înmânat Parohului Catedralei, Petru Buburuz “Crucea Patrarhală”, oferită de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii ortodoxe Române, în semn de recunoştinţă pentyru eforturile depuse la zidirea sfintei catedrale şi aniversării a 80-a de la naştere.

La rândul său, Protoiereul Petru Buburuz a mulţumit lui Mihai Ghimpu şi tuturor ctitorilor pentru sprijinul constant oferit la construcţia acestui locaj sfânt, care reprezintă o oază a ortodoxiei româneşti în inima Chişinăului şi a Basarabiei. Locaş sfânt care păstrează cu stricteţe arhitectura şi stilul românesc.

Mihai Ghimpu în discuţii cu enoriaşii a subliniat că înainte de ocupaţia sovietică de la 28 iunie 1940, Mitropolia Basarabiei a fost printre cele mai bogate şi importante mitropolii ale Patriarhiei Române.

Teologul şi scriitorul român, Gala Galaction, numea Mitropolia Basarabiei “Eparhia de aur” a Bisericii ortodoxe Române, pentru rezistenţă, pentru oameni liniştiţi şi blajini, pentru bisericile cu turle aurii, pentru sfinţii şi martirii care au ostenit pe meleagurile Basarabiei.

Candidatul PL s-a arătat convins că într-o Românie Unită, Mitropolia Basarabiei îşi va recăpăta locul pe care îl merită în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

pl.md