Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu a avut două întâlniri cu lucrătorii medicali ai Centrului Medicinii de Familie nr.3 şi cu profesorii şi cu studenţii Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 10 octombrie 2016

Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a avut, astăzi, două întâlniri cu lucrătorii medicali ai Centrului Medicinii de Familie nr.3, din sectorul Botanica al capitalei, dar şi cu angajaţii şi cu studenţii Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport.

În cadrul întâlnirilor, liderul PL a vorbit despre necesitatea exercitării dreptului la vot, despre premizele de dezvoltare a Republicii Moldova, dar şi despre situaţia actuală a republicii.

“Stimaţi cetăţeni! Dreptul la vot reprezintă piatra de temelie a propriului nostru viitor. Este important să mergem la fiecare scrutin şi să alegem candidatul/partidul care ne inspiră cea mai mare încredere, care nu a trădat, nu a furat, nu a minţit niciodată. Vreau să Vă spun că pe parcursul activităţii mele politice de 30 de ani am luptat consecvent pentru bunăstarea cetăţenilor, pentru reîntregirea poporului românesc şi pentru reinstituirea adevărului istoric.”

În contextul întrevederilor, Mihai Ghimpu şi-a prezentat programul electoral şi a asigurat alegătorii că, odată ce va ajunge preşedinte, va pregăti Unirea. De asemenea, liderul PL a menţionat că într-o Românie unită, studenţii vor avea burse mult mai mari, medicii — salarii mai mari, iar pensionarii — pensii, care le-ar permite să ducă un mod decent de viaţă.

“Dragi cetăţeni, salariul minim în Moldova este de 2100 lei, în timp ce în România acesta constituie 6300 lei; bursa socială în Moldova este 350 lei, iar în România — 1750 lei. Pensia medie la noi este 1165 lei, în timp ce pensionarii de peste Prut primesc 4660 lei.”

Candidatul PL pentru scrutinul prezidenţial a povestit oamenilor soarta Basarabiei din punct de vedere istoric, a relatat despre ajutorul pe care îl oferă România pentru Republica Moldova, în sfera socială, economică şi a prezentat care au fost motivele pentru care PL participă la actuala coaliţie de guvernare.

“În anul 2013, Partidul Liberal a fost eliminat de la guvernare, fapt premeditat pentru a facilita «privatizarea» BEM, a aeroportului, dar şi pentru a sustrage ilicit un miliard de dolari din cele trei bănci. Din cauza acestor acţiuni ilegale efectuate de cei care astăzi se dau drept «salvatori ai poporului», în Republica Moldova situaţia era una critică, bugetul nu mai avea bani pentru a plăti salariile şi pensiile. În acest moment, PL a acceptat, spre binele poporului, să intre la guvernare întru evitarea alegerilor anticipate care majorau abundent riscul preluării puterii de forţele obscure pro-ruse.

Dacă până atunci Republica Moldova nu beneficia de nici un tip de finanţări, acum România a deblocat prima tranşă, în valoare de 60 milioane de euro din suma totală de 150 milioane. De asemenea, a fost semnat acordul cu FMI la nivel de experţi, iar până la sfârşitul lunii se preconizează semnarea acordului de împrumut. BERD şi BEI au anunţat reluarea finanţărilor. Toate aceste lucruri ne fac să ne simţim mai liniştiţi. Graţie deciziei PL, Moldova reuşeşte, câte puţin, să revină la normalitate”

La final, candidatul la preşedinţie a mulţumit oamenilor pentru încrederea acordată şi a îndemnat electoratul să voteze Mihai Ghimpu!

pl.md