Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu: Dodon este “Stalin” în piele de oaie şi salvarea noastră este în UNIRE!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 13 octombrie 2016

Iubiţi fraţi, democraţia, libertatea şi familiile noastre sunt în mare pericol. Într-o ţară aflată în mare criză, cum au fost Rusia în timpul primului război mondial sau Germania în anii 1920–1930, sau cum este Republica Moldova în prezent, apar duşmanii libertăţii, duşmanii popoarelor. Îi recunoaştem după minciunile lor neruşinate. Aşa marele criminal Adolf Hitler a semnat cu celălalt criminal Stalin Pactul Ribbentrop-Molotov din 1939, căruia i-am căzut şi noi victimă. După numai doi ani, în 1941, Hitler a atacat URSS, având cu ea tratat de prietenie.

Aceştia sunt lupii în piele de oaie, cum spune Sfânta Scriptură. Acum a apărut un nou duşman al libertăţii, Igor Dodon, care umblă cu minciunile pe buze pentru a fura voturile moldovenilor. Dodon, un adevărat Stalin în piele de oaie, după ce a rupt harta României Mari, a împlut cutiile poştale, toate gardurile şi bidoanele cu pliante care aveau textul “Jandarmul român nu va fi la noi stăpân”, după ce a zis că va interzice istoria românilor şi unionismul, spune că vrea relaţii “foarte bune cu România” şi că “românii sunt fraţii noştri”. Dodon minte ca un criminal, minte aşa cum minţea şi Stalin când spunea că URSS aduce “fericirea popoarelor”. El va aduce nenorocirea în casele şi familiile noastre, dacă va ajunge la putere, la fel ca Hitler în Germania sau Stalin în Rusia.

Condiţia separatiştilor şi a Moscovei este federalizarea pe care o promovează cu multă dragoste trădătorul Dodon. Asta înţeleg ei prin împărţirea puterii cu moldovenii, în noul stat reintegrat. Tocmai de aceea spun ruşii şi separatiştii că Moldova este “stat etnocratic” pentru că nu sunt dânşii în funcţiile cheie şi în cele supreme ale statului.

Români moldoveni, apăraţi libertatea pentru care au luptat generaţii întregi şi pe care am câştigat-o cu greu şi cu multe jertfe! Trompeta Kremlinului, Igor Dodon, ajuns preşedinte înseamnă nenorocirea noastră, a tuturor! Dodon este o boală şi singurul leac este UNIREA cu Ţara Mamă! În faţa dodoniştilor şi patronilor săi de la Moscova, să fim UNIŢI PENTRU UNIRE!

pl.md