Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu cetăţenii de la sudul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 15 octombrie 2016

Avantajele Unirii celor două state româneşti, pericolele care pot acoperi R.Moldova odată cu preluarea conducerii de către partidele pro-ruse, schimbările care se pot produce în viaţa cetăţenilor în urma Unirii ş.a. au fost teme discutate pe larg de candidatul PL pentru scrutinul prezidenţial în cadrul unei serii de întrevederi cu locuitorii din oraşul Cahul, din satul Goteşti, raionul Cantemir, precum şi cu cei din oraşul Leova.

Cahulenii au fost primii care au reuşit astăzi să dialogheze deschis şi să adreseze nestingherit întrebări liderului PL.

Mihai Ghimpu a avut parte de o întâlnire nemaipomenită la Cahul, fiind întâmpinat de muzica patriotică a mai multor interpreţi, precum Maria Stoianov, Doina Sârbu, Tatiana Romaniuc şi Alexandru Reva. Însă, momentul care l-a emoţionat cel mai mult pe candidatul PL pentru prezidenţiale a fost momentul în care, pe scena improvizată, şi-a făcut apariţia mica interpretă, în vârstă de 11 ani, Pleşca Daniela, care a interpretat două melodii patriotice româneşti.

“Sunt o româncuţă şi vreau să Vă spun că, dacă aş avea buletin, l-aş vota pe Mihai Ghimpu în calitate de Preşedinte”, au fost cuvintele cu care a început Daniela interpretarea.

Publicul din Cahul şi-a manifestat susţinerea faţă de intenţia de a reîntregi neamul românesc şi l-au asigurat pe Mihai Ghimpu că-şi vor da votul pentru un preşedinte care a luptat pentru cauza naţională pe parcursul întregii activităţi politice.

Următoarea întrevedere a avut loc în satul Goteşti a raionului Cantemir. Locuitorii acestui sat s-au arătat interesaţi de istoria formării statului românesc şi, totodată, s-au arătat preocupaţi de restabilirea podului de peste Prut din regiune.

“Stimaţi cetăţeni! Crezul şi lupta mea a fost dintotdeauna reunificarea statelor româneşti. Odată ajuns preşedinte, Vă asigur că voi declanşa procesul de pregătire a Unirii. Voi reconstrui toate podurile peste Prut, voi conecta R.M. la gazoductul şi sistemul energetic european, românesc; voi cupla vămile ş.m.a.”

La finalul întrevederii, oamenii s-au arătat convinşi de necesitatea reunirii. De asemenea, părţile au dezbătut pe larg problema Transnistriei şi şi-au expus indignarea în ceea ce priveşte prezenţa armatei ruse pe teritoriul de dincolo de Nistru.

Ziua a fost încheiată cu o altă întâlnire cu electoratul, organizată în or. Leova.

La Leova, interpreta Maria Stoianov, alături de colegii săi interpreţi, au încântat publicul cu melodiile româneşti. Artiştii şi-au manifestat susţinerea faţă de candidatul liberal şi au îndemnat publicul să-şi exercite dreptul la vot şi să aleagă un viitor alături de România.

Istorie, justiţie, economie şi alte domenii au fost temele abordate de Mihai Ghimpu în cadrul tuturor întrunirilor cu electoratul.

Subiectul furtului miliardului a constituit unul dintre temele-cheie ale discursului ţinut de Mihai Ghimpu.

“Dragi cetăţeni! Furtul din sistemul bancar s-a produs în perioada în care coaliţia de atunci a eliminat Partidul Liberal de la guvernare, mai exact în anul 2013, tocmai pentru că ştiau — doar în acest fel vor reuşi să sustragă banii din cele trei bănci. Amintiţi-vă cum, încă din 2011, băteam alarma despre furtul care se producea, iar atunci când am cerut iniţierea unei investigaţii la Banca de Economii, fruntaşii PLDM mi-au reproşat că intenţionez să destabilizez situaţia şi să creez panică printre depunători. Consider că toţi cei care se fac vinovat de furtul miliardului, indiferent de funcţia pe care o deţin, trebuie să răspundă pentru acţiunile săvârşite în faţa legii!”, a conchis candidatul PL pentru scrutinul prezidenţial.

pl.md