Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu la Edineţ: Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă, subvenţii de 200 euro pentru fiecare hectar, piaţă de desfacere de 25 milioane de consumatori

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 17 octombrie 2016

Mihai Ghimpu, candidatul PL la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a participat duminică, 16 octombrie, la o întâlnire cu locuitorii raionului Edineţ. Aceştia s-au arătat interesaţi de programul meu electoral şi şi-au manifestat susţinerea pentru alegerile din 30 octombrie.

Candidatul PL le-a explicat, celor prezenţi la întâlnire, printre care şi oameni care prelucrează pământul, care sunt beneficiile pentru ei, dacă Republica Moldova se va uni cu România.

“Stimaţi locuitori din Edineţ, Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă, subvenţii de 200 euro pentru fiecare hectar, înseamnă piaţă de desfacere de 25 milioane de oameni (piaţa românească) şi piaţă de desfacere de 500 milioane de oameni (piaţa europeană). Agricultura fără subvenţii şi piaţă de desfacere mare, nu are profit.

Astăzi, România şi-a făcut viaţa şi traiul mai bun. Au salarii, burse pentru studenţi şi pensii mai mari. Noi am ajuns azi să conştientizăm că problema socială a depăşit problema cauzei naţionale. Unirea este singura soluţie pentru noi. Unirea este garanţia zilei de mâine, este oportunitatea să intrăm in UE şi în NATO. O limbă vorbim, o naţiune suntem, O Ţară să fim!.

Vreau ca să nu mai existe nicio diferenţă între salariile şi pensiile din România şi Republica Moldova, vreau să nu mai existe nici o diferenţă dintre agricultorii din România şi Republica Moldova, vreau ca cele două maluri ale Prutului să aparţină unei singure ţări, aşa cum au decis moldovenii şi muntenii la 1859.

Unirea Republicii Moldova cu România, este unica şansă ca Dstra să trăiţi în Pace, Bunăstare şi Demnitate, să aveţi pensii şi salarii mai bune.

Vă invit dragi locuitori ai raionului Edineţ, să votaţi un preşedinte unionist, care va pregăti Unirea, ideal al străbunilor şi şansă de a salva acest pământ”, a spus Mihai Ghimpu

La întâlnire au participat aproximativ 400 persoane, care au adresat Candidatului PL, şi au menţionat că susţinut demersul lui Mihai Ghimpu de Unire cu Patria-Mamă România.

Mihai Ghimpu la Donduşeni: Cine vă promite pensie mai mare, salariu mai mare, subvenţii în agricultură fără Unire cu România, vă minte

Mihai Ghimpu, a avut în această după-amiază o întâlnire cu cetăţenii din localitatea Ţaul, Donduşeni, cărora le-a vorbit despre programul electoral cu care merge în această campanie electorală — Unirea Republicii Moldova cu Patria-Mamă România.

Printre cetăţenii cu care a avut discuţii s-au aflat, fermieri, mici antreprenori din zonă, care au relatat faptul, că după impunerea embargou-lui de către Federaţia Rusă, au avut de suferit, dar în acelaşi timp s-au reorientat spre piaţa europeană, în special piaţa românească.

“25 ani de independenţă au demonstrat că Republica Moldova nu poate merge înainte, nu se poate dezvolta, nu poate creşte pensiile şi salariile, deoarece nu are economie. Avem doar terenuri (cernoziom) şi oameni harnici. Le-am explicat celor prezenţi la discuţie, că Unirea cu România, pentru care militez eu, colegii mei din Partidul Liberal, dar şi o bună parte a societăţii este cea mai bună soluţie pentru agricultura din Republica Moldova. În România fiecare fermier care îşi munceşte pământul primeşte de la Guvern peste 3000 lei la hectar, iar din 2017, aceasta va constitui 200 euro, pe când în Republica Moldova acestea constituie zero lei. Cine vine şi vă promite azi că vă poate da pensie mai mare, salariu mai mare, subvenţii în agricultură fără Unire cu România, vă minte”, a subliniat Mihai Ghimpu.

De asemenea, în cadrul întâlnirii Mihai Ghimpu a făcut o paralelă a sistemului medical, de învăţământ, de salarizare şi cel de pensii din Moldova cu cel din România, subliniind beneficiile şi schimbarea situaţiei în bine, doar odată cu reîntregirea neamului românesc.

Candidatul PL, le-a vorbit cu cetăţenii din Ţaul şi despre faptul că România a înregistrat anul trecut, cea mai mare creştere economică din Europa, iar, potrivit experţilor, aceste cifre vor fi în creştere atât în anul curent, cât şi în anul următor

La final, Mihai Ghimpu, le-a mulţumit celor prezenţi, pentru receptivitate, pentru că susţin demersul său de unitate naţională, cauză pentru care a luptat dintotdeauna, şi cât timp am fost preşedinte interimar, şi cât timp am fost deputat.

pl.md