Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu: România dintotdeauna şi-a manifestat susţinerea faţă de fraţii din stânga Prutului, iar dovadă este ajutorul permanent de care beneficiem

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 19 octombrie 2016

Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcţia de Preşedinte, Mihai Ghimpu, a efectuat, ieri, două întrevederi cu studenţii Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, precum şi cu profesorii din sectorul Buiucani al capitalei.

În cadrul întrevederilor, liderul PL a expus publicului argumentele pentru care merită să ocupe funcţia de şef al statului. Studenţii prezenţi s-au arătat preocupaţi de situaţia minorităţilor din Republica Moldova, după Unirea cu România.

“Dragi tineri, România este ţară membră a Uniunii Europene, unde drepturile minorităţilor de a-şi conserva limba, tradiţiile, obiceiurile ş.a. sunt strict protejate de lege”

De asemenea, publicul şi-a manifestat susţinerea faţă de candidatul unionist Mihai Ghimpu şi s-a arătat interesat de opinia românilor de peste Prut faţă de Unirea Republicii Moldova cu România.

“România dintotdeauna şi-a manifestat susţinerea faţă de fraţii din stânga Prutului, iar dovadă este ajutorul permanent de care beneficiem. Reconstrucţia satelor care au suferit de pe urma inundaţiilor, renovarea grădiniţelor, oferirea împrumutului de 150 de milioane de euro, burse pentru studenţii noştri şi multe altele — sunt câteva dintre ajutoarele venite din România. Sondajele arată clar că 80 la sută dintre fraţii noştri români sunt susţinători ai ideii de contopire a celor două state româneşti.”

În cadrul întâlnirilor, Mihai Ghimpu şi-a prezentat programul electoral, a vorbit despre acţiunile pe care le va întreprinde în calitate de şef al statului pentru a facilita investigarea furtului din sistemul bancar şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de jaf, precum şi a subliniat că, odată reuniţi, DNA-ul va acţiona eficient pentru combaterea corupţiei.

pl.md