Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu decis să învingă: Vezi mesajul candidatului PL, adresat profesorilor de la Ciocana şi medicilor de la CSP

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 20 octombrie 2016

Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcţia de şef al statului, Mihai Ghimpu, a efectuat, astăzi, o serie de întrevederi cu studenţii Colegiului Financiar Bancar, cu angajaţii Centrului de sănătate publică, precum şi cu profesorii din sectorul Ciocana al capitalei.

În cadrul întâlnirilor, Mihai Ghimpu a făcut o scurtă incursiune în istorie şi a vorbit despre necesitatea promovării adevărului şi reîntregirii neamului românesc.

“După cum bine ştiţi, am ales să-mi lansez campania electorală la Iaşi, pentru că Piaţa Unirii Principatelor îmi caracterizează cel mai mult lupta politică. Am luptat, lupt şi voi continua să lupt pentru reîntregirea neamului românesc. Vreau ca adevărul istoric să triumfeze! Şi sper că, graţie susţinerii Dvs, vom reuşi să aducem actuala Republică acolo unde îi este locul — alături de România!”

Schimbările care se pot produce în viaţa cetăţenilor în urma Unirii şi avantajele de care vom putea beneficia în urma actului de reunificare, au fost alte subiecte prioritare din discursul liderului PL.

“Odată ajuns preşedinte, Vă asigur că voi declanşa procesul de pregătire a Unirii. Voi reconstrui toate podurile peste Prut, voi conecta R.M. la gazoductul şi sistemul energetic european, românesc ş.a. Până la definitivarea Unirii, voi unifica punctele de control vamal. România este o ţară puternică, cu o industrie dezvoltate, cu resurse naturale, cu o creştere economică substanţială. Experţii FMI au prognozat că, în anul 2017, România va înregistra cea mai mare creştere economică din Europa — 5%”

De asemenea, Mihai Ghimpu s-a arătat preocupat de siguranţa şi securitatea R.Moldova, în contextul aflării armatei ruse pe teritoriul din stânga Nistrului.

“Avem exemplul elocvent al Ucrainei, care a plătit inclusiv vieţi omeneşti doar pentru faptul că a dorit să-şi aleagă de sine stătător cursul — cel european. Rusia a anexat Crimeea. Este suspect faptul că, şi la noi, în pofida nenumăratelor solicitări de retragere a armatei ruseşti de pe teritoriul Transnistriei, care ne aparţine de drept, aceştia continuă să-şi menţină trupele în stânga Nistrului. Dragi cetăţeni, România este stat membru NATO, iar Rusia nu îndrăzneşte să se implice în statele membre ale acestei organizaţii. NATO ne poate asigura securitatea”.

pl.md