Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu Unindu-ne cu România, medicii vor lucra în condiţii decente, iar pacienţii vor beneficia de servicii la standarde europene

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 25 octombrie 2016

Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal la funcţia de preşedinte a avut luni, 24 octombrie, o întrevedere cu angajaţii Institutului de Neurologie din Chişinău. În cadrul întrevederii, oficialul le-a explicat medicilor care sunt avantajele unirii cu România, ideal cu care PL luptă în această campanie electorală.

“România este printre ţările cu cel mai bun sistem medical din Europa, mai ales la capitolul intervenţii medicale. Serviciul SMURD a salvat mii sau chiar zeci de mii de oameni, iar acum a trecut Prutul şi la noi, iar rezultatele le vedem cu toţii. Medicii de la noi au ce învăţa de la fraţii lor români. Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condiţiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, dar şi remunerarea mult mai ridicată, creează, în ansamblu, un sistem mai avansat decât al nostru. Salariile reprezintă, indubitabil, un subiect aparte. Acestea sunt mult mai ridicate decât cele pe care le încasează medicii de la noi. Acesta este doar unul dintre avantajele contopirii celor două state româneşti. Numai unindu-ne cu România, medicii vor lucra în condiţii decente, iar pacienţii vor beneficia de servicii la standarde europene”, a spus Mihai Ghimpu.

“Candidatul PL a ţinut să le vorbească oamenilor şi despre avantajele în alte domenii sociale. Unirea ne-ar aduce o serie de beneficii pe segmentul economic, pe segmentul dezvoltării şi va contribui la crearea unui viitor decent pentru urmaşii noştri. Pentru a vă demonstra diferenţele, voi prezenta câteva cifre: Dacă în R. Moldova, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor constituie 1.900$, în România, PIB constituie 10.000 $; dacă în RM salariul mediu este de 5.050 lei, în România acesta constituie 13.400 lei; pensia minimă la noi este de 1.165 lei, iar în România este de 4.660 lei. Subvenţia în agricultură în Moldova este 0 lei, pe când în România este de 3.300 lei/ha”, a punctat Mihai Ghimpu.

Veniţi în număr mare la întâlnirea cu Mihai Ghimpu, oamenii s-au arătat interesaţi de unirea cu România şi chiar i-au sugerat politicianului să întreprindă cât mai repede acţiuni pentru a fi scos hotarul de la Prut. În replică, candidatul PL i-a îndemnat să-l voteze şi a spus că nu-i va dezamăgi. Mihai Ghimpu este înregistrat în lista electorală cu numărul doi.

pl.md