Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMihai Ghimpu

Mihai Ghimpu către studenţii de la UTM: Unindu-ne, vom putea beneficia de experienţa României, vom beneficia de fonduri pentru ştiinţă şi inovaţii

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Mihai Ghimpu, 27 octombrie 2016

Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru scrutinul prezidenţial, a avut o întrevedere cu studenţii şi profesorii Universităţii Tehnice din Moldova, filiala sectorului Râşcani al capitalei.

Liderul PL le-a explicat tinerilor importanţa aplicaţiilor practice în procesul educaţional şi ajustarea sistemului la standardele europene.

“Reforma în învăţământ ar trebui să vizeze, în primul rând, o ajustare la modelul european de studii, care ar împleti proporţional instruirea teoretică cu cea practică. Pentru aceasta este necesară organizarea unor birouri de simulare, cum ar fi: redacţii, birouri de traducere ş.a. — pentru studenţii de la Filologie, fabrici simulate — pentru studenţii de profil real, laboratoare performante ş.a. România, spre exemplu, a recurs deja la această metodă de instruire, prin accesarea fondurilor europene, iar studenţii de dincolo de Prut beneficiază de mai multe ore practice, sunt «angajaţi» ai unor societăţi/întreprinderi simulate, care le oferă posibilitatea să-şi pună în practică abilităţile teoretice acumulate în timpul orelor — fapt ce facilitează asimilarea informaţiilor”.

Mihai Ghimpu a explicat tinerilor că Unirea poate realiza acest obiectiv şi poate aduce un sistem de învăţământ mult mai eficient, graţie accesării fondurilor europene, care ar permite dezvoltarea unor noi practici în acest domeniu.

“România, per general, şi-a construit un sistem de funcţionare eficient pe toate sectoarele ei de activitate. Unindu-ne, vom putea beneficia de experienţa României, vom beneficia de fonduri pentru dezvoltarea tuturor domeniilor, iar experţii de peste Prut ne vor asista în procesul de reformare”

De asemenea, Mihai Ghimpu a menţionat că profesorii din Republica Moldova sunt slab remuneraţi, iar munca lor este una dintre cele mai importante în construirea unei societăţi.

“Salarii mai mari, condiţii de muncă mai bune — este ceea ce merită fiecare dintre profesorii noştri pentru munca asiduă pe care o depun zi de zi”.

Întâlnire cu studenţii basarabeni la Galaţi

Viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, şi Directorul Agenţiei pentru Proprietate Intelectuală, Octavian Apostol, au reprezentat candidatul PL pentru scrutinul prezidenţial, Mihai Ghimpu, în cadrul unei întrevederi cu cetăţenii R.Moldova, care s-a desfăşurat în Galaţi.

Oficialii au prezentat programul electoral al liderului Partidului Liberal, au discutat cu publicul prezent despre beneficiile Unirii şi au îndemnat cetăţenii să nu fie indiferenţi faţă de propriul lor viitor şi să se prezinte, pe 30 octombrie, la secţiile de vot. “Dragi prieteni! Dreptul la vot este unul dintre principiile de bază ale democraţiei! Partidul Liberal, condus de Preşedintele Mihai Ghimpu, a pledat dintotdeauna pentru păstrarea şi respectarea valorilor democratice.

În acest an, avem posibilitatea să ne alegem de sine stătător un Preşedinte care să ne reprezinte pe fiecare dintre noi, care să acţioneze potrivit propriilor convingeri, susţinut de colegi, şi nu dirijat de forţe sau persoane obscure! Vă îndemn ca, pe 30 octombrie, să susţineţi candidatura unui Preşedinte competent şi onest! Votaţi Mihai Ghimpu”, a conchis Viceministrul educaţiei.

De asemenea, Directorul AGEPI a făcut o incursiune în istorie şi a reamintit publicului prezent acţiunile realizate pe parcursul activităţii politice ale candidatului PL pentru prezidenţiale în ceea ce priveşte reîntregirea neamului românesc. “Mihai Ghimpu este un politician experimentat, care are în spate o carieră politică de 30 de ani!

A luptat consecvent pentru alfabet latin şi limba română, tricolor, libertate şi independenţă, istorie românească şi Unire! Am ajuns într-o perioadă în care Unirea a devenit o soluţie vitală pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Sunt convins că acest ideal va putea fi realizat doar graţie sprijinului continuu şi acţiunilor ferme ale lui Mihai Ghimpu. De aceea, Vă îndem să votaţi Mihai Ghimpu — Preşedinte!”, a subliniat Octavian Apostol.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Studenţilor Liberali Filiala Galaţi. asemenea întâlniri au avut loc şi la Bucureşti, Iaşi şi Braşov!

pl.md