Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiSilvia Radu

Silvia Radu: Vreau să-mi servesc poporul!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Silvia Radu, 10 octombrie 2016

Stimaţi compatrioţi, Dragi prieteni, Astăzi îmi iniţiez campania pentru a câştiga Preşedinţia Republicii Moldova. Dar mult mai important este faptul că iniţiez o campanie pentru a deştepta conştiinţele oamenilor şi a întreprinde măsuri pentru a schimba ţara în care trăim. Sînt convinsă că rolul şi misiunea preşedintelui Republicii Moldova trebuie să fie altele decât cele pe care le avem astăzi.

Vom realiza împreună o campanie care se bazează pe unitatea şi puterea cetăţenilor, indiferent de apartenenţa lor etnică, socială sau politică, indiferent de limba vorbită.

Vom alege împreună şeful statului prin vot direct.

Vom alege un preşedinte care ne va reprezenta întreg poporul, NU partide şi ideologii, NU grupuri de interese şi orientări geopolitice.

Vom alege un preşedinte care va promova drepturile şi interesele oamenilor, fără a face deosebire între ei.

Eu doresc ca instituţia prezidenţială să fie pe locul pe care-l merită cu adevărat Republica Moldova şi pe care i-l conferă Constituţia ţării.

Acum 25 de ani părinţii mei au avut un vis. Un vis în care copiii lor să aibă un viitor frumos la ei în ţară, un vis în care Republica Moldova urma să devină după declararea independenţei o ţară înfloritoare şi prosperă. Un vis în care ei, alături de copiii lor, urmau să fie fericiţi.

Astăzi avem o Moldovă cu mii de familii separate, o Moldovă cu familii ce suferă un nivel de trai scăzut, o Moldovă cu o economie care nu poate genera locuri de muncă şi nici oportunităţi pentru cetăţenii săi.

Astăzi avem o Moldovă cu instituţii ale statului discreditate de politicieni, în care oamenii şi-au pierdut încrederea, din cauza indiferenţei şi corupţiei celor care deţin puterea şi partide.

Astăzi avem o Moldovă cu o imagine ştirbită, care după cum mi-au spus compatrioţii mei la numeroasele întâlniri pe care le-am avut, le trezeşte frică pentru viitorul lor, o Moldovă care a pierdut multe oportunităţi de dezvoltare şi respectul la nivel internaţional.

Dar trecutul a fost deja scris, iar viitorul începe acum. Astăzi avem oportunitatea de a scrie o nouă filă în istoria ţării noastre. A venit momentul să ne deşteptăm şi să ne schimbăm noi înşine atitudinea faţă de ţara în care trăim şi să ducem această schimbare, ca pe o lumină, în fiecare colţişor al ţării.

Când voi fi preşedinte, în primul rând voi crea o platformă de comunicare între cetăţeni şi stat. Voi institui, după modelul Consiliului Suprem de Securitate, în vederea remedierii situaţiei economice şi sociale a cetăţenilor, un Consiliu Economic Suprem şi un Consiliu Suprem Civic pe lângă preşedintele Republicii Moldova. În aceste Consilii vor fi reprezentaţi în primul rând cetăţenii ţării, iar mai apoi factori guvernamentali, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale şi ai societăţii civile.

Aceste platforme vor asigura un dialog permanent cu cetăţenii din ţară şi de peste hotare. Prin intermediul lor mă angajez să readuc la normalitate toate instituţiile statului care în conformitate cu normele legale sunt obligate să servească cetăţenii.

Voi iniţia reforme economice pentru dezvoltarea ţării în beneficiul cetăţenilor!

Voi contribui la promovarea politicilor care vor crea noi locuri de muncă, vor genera, atrage si acumula capital si învestiţii şi vor promova antreprenoriatul inovativ.

Voi elimina barierele birocratice şi administrative în calea dezvoltării întreprinderilor. O atenţie specială voi acorda întreprinderilor mici şi mijlocii care sunt sursa adevărată a locurilor de muncă.

Voi asigura previzibilitate fiscală şi legislativă, astfel încât statul să se poată dezvolta împreună cu întreprinderile sale. Dezvoltarea şi echitatea economică se bazează pe reguli clare şi transparente.

Reformele trebuie să aibă un singur scop: bunăstarea vieţii fiecărui cetăţean. Fiindcă bunăstarea cetăţenilor contează! Si locurile de muncă pentru ei contează!

Voi promova politici sociale în care locul central îl va ocupa familia. Voi consolida un sistem social în care fiecare cetăţean să fie tratat cu respect, iar cei cu nevoi speciale să fie protejaţi corespunzător.

În calitate de preşedinte, voi depune toate forţele mele pentru asigurarea drepturilor sociale ale cetăţenilor! Asigurarea socială contează! Educaţia contează! Sănătatea societăţii contează!

Educaţia trebuie să fie o prioritate a preşedintelui. Investiţiile în capitalul uman al ţării măresc substanţial potenţialul economic şi social al viitorului nostru. Oamenii sunt adevăratul patrimoniu al Republicii Moldova!

Numai un stat de drept şi o justiţie echitabilă ne pot asigura un viitor prosper!

Voi fi, aşadar, garantul principiului constituţional, potrivit căruia adevăratul suveran al ţării este poporul Republicii Moldova.

Astăzi fac un apel către toţi cetăţenii ţării, către toi cei ce îşi doresc cu adevărat o Moldovă prosperă, o Moldovă care să izbândească la această răscruce a vremurilor, să ne unim forţele şi să pornim în această luptă pentru schimbări şi a transformări.

De aceea astăzi vă zic celor prezenţi aici, precum şi tuturor cetăţenilor:

Vă promit sigur un lucru: Republica Moldova se va schimba, noi împreună o vom schimba!

silviaradu.md