Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiValeriu Ghileţchi

Valeriu Ghileţchi a înregistrat grupul de iniţiativă la CEC

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Valeriu Ghileţchi, 2 septembrie 2016

Deputatul Valeriu Ghileţchi a înregistrat vineri, 02 septembrie, grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului independent la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

După procedura de înregistrare, deputatul a susţinut un briefing de presă în care a declarat: “Avem 100 de oameni din 23 de unităţi administrative de nivelul doi în grupul de iniţiativă. În jur de 20 la sută din membrii echipei sunt femei. Cred că avem o echipă bună. Sper cel mult în două săptămâni să adun semnăturile necesare. Îmi doresc o campanie electorală liberă, onestă, fără atacuri la persoane. Sunt un şir de probleme care trebuie atacate. De aceea, mă conduc de un principiu, să atac problema nu persoanele. Vreau să nu uităm că suntem ca o familie. Alegerile vin şi pleacă, iar noi rămânem. Familie, unitate, integritate, pace şi prosperitate vor fi cuvintele cheie ale programului electoral, dar cu detalii voi reveni mai târziu”, a menţionat deputatul, Valeriu Ghileţchi.

Valeriu Ghileţchi a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la 5 aprilie 2009. Este Secretar al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană şi membru al delegaţiei Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Este singurul deputat moldovean care a deţinut funcţia de preşedinte a unei comisii APCE pentru două mandate consecutiv.

Deputatul şi-a anunţat decizia de a candida la Alegerile Prezidenţiale din 30 octombrie independent pe 11 august. Grupul de iniţiativă a fost constituit miercuri, 31 august. Aceasta este a doua campanie electorală ca şi candidat independent pentru Valeriu Ghileţchi. La alegerile parlamentare din 2001, dânsul a acumulat în jur de 1.74%. Acesta este cel mai bun scor înregistrat de vreun candidat independent până în prezent.

valeriughiletchi.md