Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiValeriu Ghileţchi

Candidatul independent Valeriu Ghileţchi a depus peste 18 mii de semnături la CEC

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Valeriu Ghileţchi, 29 septembrie 2016

Joi, 29 septembrie, candidatul independent Valeriu Ghileţchi a depus dosarul cu semnăturile colectate pentru susţinerea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

“Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a miilor de susţinători din întreaga ţara, am colectat peste 18,000 de semnături din 34 de unităţi teritorial-administrative de nivelul doi. Din 19 unităţi de nivelul doi am acumulat peste minimul necesar de 600 de semnături.”

Conform candidatului independent cele mai mari dificultăţi în procesul de colectare a semnăturilor au fost minimul de 600 de semnături din jumătate de unităţi administrative de nivelul doi şi obligativitatea ştampilei din partea primăriilor. “Datorită dedicării echipei şi susţinerii crescânde din partea cetăţenilor, am reuşit să ne atingem obiectivul. Constat că există susţinerea necesară pentru demararea unei campanii de succes. Sper să avem parte de o campanie onestă şi curată,” a declarat Valeriu Ghileţchi.

În zilele următoare acesta urmează să îşi lanseze campania electorală propriu-zis. Odată cu lansarea campaniei va fi anunţat programul şi obiectivele pe care candidatul îşi propune să le atingă în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova.

“Experienţa scrutinelor anterioare mă face să fiu optimist şi încrezător că pot trece cu succes prin acest exerciţiu. Iar realizările acumulate în funcţia de deputat, secretar al Comisiei pentru Politică Externă şi delegat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei mă va ajuta să fiu un preşedinte bun pentru Republica Moldova”, a concluzionat candidatul independent, Valeriu Ghileţchi.

Aceasta este prima campanie prezidenţială pentru deputatul Valeriu Ghileţchi, al doilea scrutin în calitate de candidat independent şi a şaptea campanie electorală la nivel naţional.

valeriughiletchi.md