Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiVitalia Pavlicenco

Grupul de iniţiativă a depus la CEC actele pentru înregistrarea sa în sprijinul Vitaliei Pavlicenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Vitalia Pavlicenco, 5 septembrie 2016

Grupul de iniţiativă a depus la CEC pachetul de acte în vederea colectării de semnături pentru candidatul Vitalia Pavlicenco

Duminică, 4 septembrie, membri ai mai multor entităţi politice şi asociative, au constituit grupul de iniţiativă în vederea colectării de semnături în scrutinul prezidenţial.

Grupul de iniţiativă s-a întrunit duminică, după ce reprezentanţi a cinci formaţiuni politice au identificat, prin vot secret, pe preşedintele PNL, drept candidat independent în alegerile prezidenţiale. S-a convenit candidatul să fie independent, pentru a întruni, ulterior, prin declaraţii, sprijinul mai multor entităţi care au participat la dialogul politic.

Membrii grupului de iniţiativă au vorbit despre necesitatea unei bune mobilizări, în situaţia cînd condiţiile pentru colectarea de semnături nu este egală pentru candidaţii independenţi sau partidele extraparlamentare faţă de partidele de la Putere, care sunt partide administrative şi folosesc toate pârghiile administrative pentru atingerea unor scopuri de partid.

Luni, 5 septembrie, candidatul Vitalia Pavlicenco a depus întreg pachetul de acte la CEC, urmând să fie examinate şi aprobate, apoi, dacă s-a respectat legea, îşi vor obţine carnetele colectorii care vor colecta semnături.

pnl.md