Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiVitalia Pavlicenco

Membrii DPN, revoltaţi de Decizia CEC, vor să vină la proces

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Vitalia Pavlicenco, 10 octombrie 2016

Mai mulţi membri ai Delegaţiei Politice Naţionale, întruniţi duminică în şedinţă, pentru a discuta despre situaţia politică în general şi starea de lucruri legată de neînregistrarea de către CEC a candidatului Vitalia Pavlicenco, şi-au exprimat indignarea faţă de deciziile luate de Comisia Electorală Centrală şi speră că justiţia se va dovedi a fi independentă în examinarea şi emiterea deciziei privind cererea depusă de preşedintele PNL.

La şedinţă s-a discutat despre greutăţile perioadei încheiate, de colectare a semnăturilor, au fost relatate cazurile de blocaj şi hărţuire a a colectorilor, exprimînd doleanţa de a avea calitatea de martor în process, pentru a proba cazurile expuse în Nota informativă privind încălcările şi abuzurile ce s-au constatat în procesul de adunare a semnăturilor.

Membrii PNL au menţionat că mai colectorii care au strîns semnături pentru Vitalia Pavlicenco au avut probleme cu autorităţile publice locale, pentru că au colectat semnăturile în mod fizic, cinstit şi prin sacrificiu. Ceilalţi candidaţi, în special dintre ultimii patru înregistraţi, par să fi recurs la alte metode pentru a-şi completa listele de subscripţie, de aceea nu au întîmpinat dificultăţi, de niciun gen.

Membrii DPN a PNL au aprobat ideea atacării în instanţa de judecată a deciziilor CEC şi au discutat aprins despre rezultatele dialogului avut de PNL cu 10 entităţi politice şi asociative după Hotărîrea adoptată de PNL pe 16 iulie 2016, precum şi despre poziţia şi atitudinea faţă de evoluţiile politice ulterioare în contextual a două scrutine parlamentare pe cele două maluri ale Prutului.

A fost dezbătut Raportul despre activitatea BPC, prezentat de preşedintele PNL în faţa celor prezenţi, al cărui text este publicat mai jos.

Alte două documente, discutate în şedinţă, vor fi date publicităţii după epuizarea procesului de judecată versus Hotărîrile CEC.

La şedinţa DPN au fost mai mulţi invitaţi, printre care dl Ştefan Maimescu, unul dintre copreşedinţii Consiliului Unirii, despre care PNL va discuta în una dintre viitoarele şedinţe ale PNL, urmând să desemneze un responsabil pentru reanimarea acestuia.

pnl.md