Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiVitalia Pavlicenco

CSJ ne-a respins cererile. Alegerile sunt fraudate din start

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Vitalia Pavlicenco, 25 octombrie 2016

Noi ne-am petrecut această întreagă perioadă — după încheierea înregistrării candidaţilor la funcţia de Preşedinte al R.Moldova — pe sub uşile instanţelor de judecată.

Azi am aflat că au fost respinse ambele Recursuri semnate de Vitalia Pavlicenco la Curtea Supremă de Justiţie — împotriva Hotărîrilor CEC de neînregistrare a mea şi de înregistrare a ultimilor patru candidaţi.

Ceea ce am auzit în şedinţele din ultimele două săptămâni pe la Curtea de Apel, mă refer la modul de examinare a cererilor depuse contra CEC, m-au lăsat consternată.

Argumente false, lipsă de argumente oferite ca argumente, lipsă de răspunsuri. Date false, date falsificate, jonglări de tot felul cu cifrele, creştere de cifre invers logicii, din puţin — mult, când orice analiză detaliată a listelor de subscripţie duce la micşorarea numărului de semnături.

Declar cu toată răspunderea că dintre candidaţii înregistraţi dacă au fost patru sau cinci persoane pentru care au fost adunate semnături în mod real de la om la om… Restul — ori prin pârghii administrative, mă refer la clanurile politice din Arcul Puterii — sau prin laboratoare de desenare a semnăturilor, pe birouri ale primarilor, de prin baze de date învechite, pentru că listele sunt pline de oameni decedaţi, care nu locuiesc unde era indicat, de alte minunăţii.

Cei care l-au sprijinit pe preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, au colectat cinstit semnături, tocmai de aceea au fost probleme şi obstrucţionări la Primării.

Credem că cea mai bună dezlegare a acestui nod electoral fals este ca aceste alegeri să fie declarate nevalabile. Cunoaştem decepţia oamenilor care spun că niciun candidat actual nu îi reprezintă.

Cei care ne-au preluat mesajul unionist, vorbind obraznic şi în necunoştinţă de cauză de “instituţionalizarea unionismului”, pe care chiar ei, în special cei din PL şi PLDM, au împiedicat-o în anii de falsă guvernare proeuropeană, în timp ce PNL a obţinut instituţionalizarea unionismului, TOARNĂ minciuni cu nemiluita şi ne plagiază fără a spune cine a lansat toate aceste idei — fie că e vorba de un pact a la Pactul de la Snagov, fie că e vorba de Legea Lustraţiei, fie că e vorba de un minister al reîntregirii, fie că e vorba de DNA dincoace de Prut, fie că e vorba de rezilierea Convenţiei din 1992, semnată de criminalii noştri şi cei ruşi, o iniţiativă legislativă fiind depusă încă în 2006 la Parlament. În timp ce au stat bine-mersi în Parlament alături de clanurile oligarhice…

pnl.md