Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Adresare către Deputaţii Parlamentului RM

|versiune pentru tipar||
MPA / 9 februarie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Stimaţi deputaţi,

Dumneavoastră aţi ajuns în Parlament pe liste de partid şi, până în prezent, percepţia publică este că faceţi, în exclusivitate, disciplină de partid. Or, interesul liderilor de partid nu coincide întotdeauna cu necesităţile legitime ale cetăţenilor, care v-au delegat în Forul Legislativ pentru ca să acţionaţi în interesul fiecăruia dintre noi şi al Republicii Moldova. Iată de ce, considerăm necesar să vă amintim că:

  1. Mandatul deputatului în Parlament nu este imperativ, iar responsabilitatea pentru deciziile Dumneavoastră este strict personală.
  2. Alegerile parlamentare anticipate din punct de vedere politic sunt deja inevitabile, chiar dacă formal ar mai exista căi legale de depăşire a actualei crize.
  3. Reformele, pentru care aveţi un angajament public, au eşuat ireversibil, iar un şir întreg de decizii adoptate prin votul fiecăruia dintre Dumneavoastră au adus satisfacţie personală unui cerc îngust de profitori şi suferinţe multor oameni. Printre aceste decizii sunt numirea Procurorului General şi a Preşedintelui Curţii de Apel.

În scurt timp, până la dizolvarea Parlamentului, veţi fi invitaţi să votaţi pentru candidatura lui Mihai Poalelungi la funcţia de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Alegerea numitului în fruntea acestei instituţii va asigura pe deplin interesul cercurilor mafiote din Ţara noastră pentru supremaţia intereselor lor asupra intereselor legitime ale fiecăruia dintre noi. Mihai Poalelungi are obligaţiuni personale doar în faţa unui singur om în ţara asta şi, în pofida unor aparenţe, va acţiona doar la ordinul lui Vlad Plahotniuc.

Faptul, pe care vreau sa-l fac public, ţine de relaţia dintre cei doi şi are la bază o datorie morală şi materială a lui Poalelungi faţă de Plahotniuc, lucru lesne de verificat dacă lăsaţi la o parte falsa cumsecădenie de a nu vă atinge de chestiuni delicate cum ar fi sănătatea unui om şi dacă faceţi uz de instrumentele legale pe care vi le oferă funcţia.

Mihai Poalelungi a avut o problemă de sănătate pe care a depăşit-o cu sprijinul lui Plahotniuc. În rezolvarea acelei situaţii de criză a fost folosit avionul personal al lui Vlad Plahotniuc, lucru verificabil sub toate aspectele.

Stimaţi Domnilor Deputaţi,

Înainte de a vota pentru Mihai Poalelungi la funcţia de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, vă rog, să clarificaţi relaţia dintre el şi Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

În numele Mişcării Populare Antimafie,
Sergiu Mocanu

Sursa: www.antimafie.md

Candidatul la preşedinţia CSJ are poale mai lungi decât cred cei care aşteaptă reforme în Justiţie MPA: Lista neagră a justiţiei moldoveneşti