Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Consilieri din Cantemir părăsesc AIE şi trec la Mişcarea Antimafie

|versiune pentru tipar||
MPA / 27 februarie 2013 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Mai mulţi consilieri raionali şi locali din PD, PL şi PLDM au anunţat astăzi că părăsesc aceste partide şi intră în Mişcarea Populară Antimafie, condusă de Sergiu Mocanu.

“Ne-am dezamăgit complet în ceea ce se numeşte Alianţa pentru Integrare Europeană. Noi suntem cei care la alegeri am alergat prin mai multe raionae cu speranţa de urgia comunistă, dar astăzi suntem dezamăgiţi mai tare ca orişicând în ceea ce face AIE. Astăzi nu maie ste un om de bună rcedinţă acer să ceradă în alianţă. Ea s-a compromis, iar partidele aliate au devenit nişte formaţiuni de cartel. Se vorbeşte de corupţie, dat noi demult am intrat în altă fază — în cea a criminalizării şi mafiotizării acestui stat şi oligarhizării structurilor de stat”, a declarat Alexandru Florenţa, carea fost consilier raional din partea PD.

Consilierii locali afirmă că Mişcarea Antimafie este unica şansă pentru Republica Moldova.

“Toţi au pierdut încrederea în orice partid politic. Nu mai este pentru nimeni secret că structurturile de stat suferă de aceleaşi vicii — csunt corupte şi mafiotizate. Altă cale nu există decât Mişcarea Antimafie. Noi vom crea o structură teritorială la Cantemir. O formaţiune politică nu poate să funcţioneze dacă nu dispune de structuri în teritoriu. Numai aşa vom pute duce acest mesaj în rândul societăţii civile”, a mai spus Alexandru Florenţa.

Aleşii locali afirmă că mesajul antimafie devine din ce în ce mai puternic prin satele Republicii Moldova.

“Mesajul Antimafie ne reprezintă pe toţi. Toţi suntem dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă chiar în ziua de astăzi cu clasa politică de la Chişinău. Această clasă politică trebuie condamnată şi aruncată în istorie. Dacă nu trezim la timp, mai târziu poate să fie imposibil. Avem un lider, Sergiu Mocanu, care este foarte curajos, care are o experienţă politică în plan intern şi extern destul de mare. Sergiu Mocanu este de la Cantemir de baştină. El permanent a fost activ. A fost liderul Mişcării de Emancipare naţioană. Îl cunoaştem foarte bine”, a mai spus Alexandru Florenţa.

Nici unul din liderii coaliţiei de guvernare nu au comentat, deocamdată, plecările aleşilor locali.

Sursa: www.antimafie.md

“Ţara Noastră”: Omor săvârşit şi tăinuit de înalta conducere a Republicii Modova Varianta moldovenească a listei lui Magnitsky